В Плевен за първи път е имплантирано устройство, повлияващо хроничната

...
В Плевен за първи път е имплантирано устройство, повлияващо хроничната
Коментари Харесай

В болница „Сърце и Мозък” за първи път е имплантирано устройство срещу хронична гръбначна болка

В Плевен за първи път е вградено устройство, повлияващо хроничната гръбначна болежка. С въвеждане на метода Клиниката по неврохирургия на болница „ Сърце и Мозък ” става един от първите и съществени центрове за лекуване на тази болежка у нас, оповестиха от лечебното заведение пред Българска телеграфна агенция.

 

С новаторското лекуване неврохирурзите  помагат на пациенти с хронична болежка да живеят пълноценно. Лечението им дава късмет на хора с дългогодишна гръбначна болежка да живеят обикновено, без непрекъснат банкет на лекарства и страничните резултати от това.

 

Щастлив съм, че слагаме основа на една революционна категория в лекуването на хроничната болежка, а точно имплантиране на устройства за гръбначно-мозъчна стимулация, разяснява доцент Димитър Харитонов, шеф на клиниката.Това е най-иновативното и авангардно лекуване на хроничната невропатна болежка, която визира гръбначния дирек и крайниците и най-често поражда след поредност от хирургични интервенции или контузия на гръбначния дирек, разясни той.

 

Водещ индикатор за използване на метода е нуждата от такова лекуване и резултатите от наложителна тестова стимулация, въз основата на която лекарят преценя дали интервенцията е използвана за съответния пациент.

 

Доц. Харитонов разясни, че имплантирането на устройство против хронична болежка съставлява слагане на непрекъснати електроди върху обвивките на гръбначния мозък. Те са свързани с подкожен генератор на импулси и посредством тях се предават електрическите сигнали към гръбначния мозък. По този метод се прекъсва предаването на болестните импулси до основния мозък.

 

Първото устройство против хронична болежка в " Сърце и Мозък " - Плевен е вградено при пациент със 7 гръбначно-мозъчни интервенции. След имплантирането той води пълностоен метод на живот без болежка. Единственото ограничаване е в границите на първите 4 до 5 седмици, когато се предлага умерено физическо натоварване.

 

Методът е извънредно индикативен за това, по какъв начин развиването на медицината и новите технологии дават опция на всеки, виновен към личното си здраве, да води пълностоен метод на живот, означават експертите от " Сърце и Мозък ". Имплантирането на устройствата е изцяло гратис за всички здравноосигурени пациенти, прецизират от плевенското лечебно заведение.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР