В Плевен връчиха наградата Крило на успеха“ за новаторство в

...
В Плевен връчиха наградата Крило на успеха“ за новаторство в
Коментари Харесай

„Крило на успеха“ – награда за новаторство в пчеларството

В Плевен връчиха премията „ Крило на триумфа “ за нововъведение в пчеларството. Това стана в границите на 19-ото Международно пчеларско ревю.

Изобретението на Борис Иванов, което се ползва за битка с заболяванията по пчелите, донесе на пловдивчанина огромната премия на пчеларското ревю в Плевен:

„ Това е първото устройство в света, което може да се ползва на практика в кошера. Методът е прочут, само че до момента всичките му приложения са в лабораторни условия или в специфични камери, които са доста сложни за елементарния пчелар да ги употребява “.

Иновативната разработка е напълно с персонални средства:

„ Ако чакаме пари от страна, еврофондове, на практика нещата не могат да се случат, заради тежкия бюрократичен механизъм в една иновация, изключително в земеделието има периоди. Примерно май месец може да се прави това, които в никакъв случай не съответстват с административните периоди по стратегиите. Повече от година и половина с лекар Иван Гечев сме правили проби-грешки, до момента в който се стигне до краен артикул. Той се е занимавал с здравната част, аз съм се занимавал с техническата част, тествал го е на доста места, с цел да може да е изцяло безвреден за пчелните фамилии “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР