В Плевен се предвижда параклисът-мавзолей "Св.Георги Победоносец" да бъде осветен

...
В Плевен се предвижда параклисът-мавзолей "Св.Георги Победоносец" да бъде осветен
Коментари Харесай

Параклисът-мавзолей Свети Георги Победоносец в Плевен ще е осветен в синьо

В Плевен се планува параклисът-мавзолей "Св.Георги Победоносец " да бъде осветлен в наследник цвят в символ на присъединение на града към две благородни начинания. Това заяви пресцентърът на общината.

Едната е във връзка Световния ден за осведоменост за аутизма и ще се осъществя по концепция на Владислава Цолова - ръководител на Сдружение "Аутизъм през днешния ден " и Фондация "Стъпка за невидимите деца на България ". На 4 април в 20.00 часа постройката на историческия монумент ще бъде осветена в синьо в символ на съпричастност към децата с аутизъм.

Второто събитие ще бъде на 5 май за отбелязване Световния ден на пулмоналната хипертония.

Кампанията ще бъде под наслов "Дари мирис! " и ще се състои в София, Плевен, Пловдив, Варна и Бургас. Организаторите от "Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония " възнамеряват редица начинания, една от които е осветление в синьо на Мавзолея в Плевен от 20.00 до 23.00 часа, защото синият цвят символизира един от главните признаци на заболяването - посинели устни и ръце заради дефицит на О2 в организма.

Кметът на Плевен Георг Спартански приканва компаниите, които се занимават с ефектно осветление, да подадат предложенията си с ценови предложения до 15 март, с цел да оказват помощ за осъществяване на двете прояви. Не изключвам вид, в случай че желаят и да покажат съпричастност към самодейностите, да създадат осветлението и безплатно, е коментирал Спартански, представен от пресцентъра на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР