В Плевен с тържествен ритуал и концерти отбелязват празника на

...
В Плевен с тържествен ритуал и концерти отбелязват празника на
Коментари Харесай

`Тържествен ритуал и концерти за празника на Плевен

В Плевен с церемониален обред и концерти означават празника на града. На особено свиканата сесия на Общинския съвет, ще бъдат връчени званията „ Почетен жител на Община Плевен “ на четирима заслужили плевенчани в разнообразни области.

15 май е Ден на Плевен от 2001 година, а датата е обвързвана с Пролетния плевенски панаир, който се провеждал в предишното. Според историците през 30-те години на 20-ти век Плевенският панаир е бил без конкуренция в страната по своите мащаби и стопанска значителност и едно от най-големите стопански събития в града. В днешно време празникът на Плевен има други измерения – празненство на духа и културата, на обичта към родния град, която събира хора от разнообразни генерации в най-хубавия месец на годината.

Тържественият обред стартира в 11 часа, ще бъде отслужен водосвет за здраве, кметът Георг Спартански ще поздрави плевенчани. Преди това на тържествена сесия от 10 часа званието „ Почетен жител „ ще бъде връчено на проф. доктор Константин Койчев, д.м.н., който е измежду създателите на Медицинския университет в града, Максим Горанов – музикант и композитор, Васил Копчев – основател на Националния поход „ По стъпките на Апостола “ и Ваня Делийска – основател и живописен началник на хор „ Звъника “.

От 11,45 може да се насладите на празничния концерт с присъединяване на Северняшкия отбор и детски сформира, а от 21,00 часа ще стартира концертът на „ Фондацията “, в който ще прозвучат някои от най-хубавите песни на Б.Т.Р., ФСБ, Дони и „ Щурците “. На финала на вечерта небето над Плевен ще бъде огряно от празнична заря.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР