В Плевен бе открита инициативата Правосъдие в бъдещето – прокурори

...
В Плевен бе открита инициативата Правосъдие в бъдещето – прокурори
Коментари Харесай

Стартира инициативата „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право“

В Плевен бе открита самодейността „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “, проведена от Асоциацията на прокурорите в България (АПБ)  и Камарата на следователите в България (КСБ), в партньорско съдействие с Националната мрежа за децата.

С възпитаници от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване град Плевен се срещнаха основният прокурор на Република България Иван Гешев, ръководителят на АПБ Владимир Николов и ръководителят на КСБ Петко Петков.

Срещата бе открита от основния прокурор на Република България Иван Гешев. Той съобщи, че е значимо прокуратурата да влезе в българските учебни заведения, с цел да се увеличи правната просветеност и просвета на учениците, както и за повишение информираността им за правосъдната власт и създаване на ценностно отношение към закона. Главният прокурор изнесе и лекция за върховенството на закона,  Конституцията и правилото на разделяне на управляващите.

Владимир Николов продължи срещата, като обърна внимание на подрастващите за мястото и ролята на прокуратурата в правосъдната система. Запозна ги с това по кое време и в какви случаи може да се отнесат към институцията.

Петко Петков обясни каква е ролята на следствието. Запозна ги с характера и спецификата на работата на следователя.

Учениците демонстрираха необикновен интерес и интензивно участваха в полемиката. Под формата на свободен диалог те зададоха редица въпроси на основния прокурор, който персонално им отговори.

Председателят на АПБ Владимир Николов връчи на шефа на  Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване град Плевен формален плакет на Асоциацията на прокурорите в България.

Главният прокурор Гешев подари на всеки присъстващ възпитаник образец на Конституцията на Република България.

Инициативата ще продължи със срещи с възпитаници в  разнообразни градове в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР