В Плана за възстановяване и устойчивост е заложено закупуването на

...
В Плана за възстановяване и устойчивост е заложено закупуването на
Коментари Харесай

Богдан Милчев: С какво купуването на 27 багера по 200 000 лв. ще помогнат на пътната безопасност

„ В Плана за възобновяване и резистентност е заложено закупуването на 27 комбинирани багера по 200 000 лв.. Оказа се, че това са багери, които да косят тревата. Давате ли си сметка, че всичкото това говорене, тези хора не желаят да поемат отговорността за понижаване на жертвите по пътищата. ”.  Това съобщи шефът на Института за пътна сигурност Богдан Милчев в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS. Повод за думите му е следващата тежка злополука в София, в която почина млада двойка.
Според него Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ” може посредством премиера да влияе на всички 11 структури, виновни за придвижването по пътищата. „ В момента, в който министър председателят разреши гласност на тази активност, без закон ще има промени ”, уверен е Милчев.
В цяла София нощем има малко патрулни коли, само че не това е казусът, съгласно някогашния началник на КАТ-София. Когато през тв приемника ще управляваме пътната сигурност – това е резултатът. „ През 2020 година аварирали с приложимост на опиати са 140 водачи. През 2022 година авариралите са 280. През 2022 година Министерство на вътрешните работи са хванали 100 пъти повече извършители. Какво значи това - колкото повече надзор, толкоз повече произшествия ”, сподели някогашният началник на КАТ.
Според него няма оценка на риска, няма методология на този риск. „ Транспортната система в целия свят е рискова. При нас има риск, само че той не се ръководи. При встъпването на вътрешния министър Иван Демерджиев му показах Пътна карта. Тогава той сподели: „ Ще направя и невъзможното ” и взе обособени хрумвания от тази карта. Сега го чуваме, че са се провалили ”, добави Милчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР