В плана е отчетено, че тероризмът, който води до насилие,

...
В плана е отчетено, че тероризмът, който води до насилие,
Коментари Харесай

Кабинетът прие Национален план за противодействие на тероризма

В проекта е регистрирано, че тероризмът, който води до принуждение, е все по-голямо и изменящо се предизвикателство, което изисква нови и широкообхватни отговори - от дейности по отношение на непосредствени закани за сигурността до ограничения във връзка с факторите в неговата основа.

В отговор на това предизвикателство и изведената нужда от актуализирането на съществуващия досега Национален проект , със заповед на министър-председателя на България, бе образувана междуведомствена работна група, осведомят още от кабинета. Оттам прибавят, че присъединяване са взели представители на министерствата на вътрешните работи, защитата, външните работи, опазването на здравето, превоза и известията, електронно ръководство, енергетиката, стопанската система и промишлеността, районното развиване и благоустройство, земеделието, околната среда и водите, а също по този начин на Върховната касационна и на Софийската градска прокуратури, на Държавните организации " Разузнаване " и " Национална сигурност ", на Агенцията за нуклеарно контролиране, Националната работа за защита, Столичната община и Областната администрация на област София, както и Секретариата на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

Разработеният и признат от държавното управление документ няма да докара до влияние върху държавния бюджет, прецизират още от Министерския съвет.

Повече детайлности към този момент не се оповестяват.

През април във Военната академия " Г. С. Раковски " в София беше открит Център за проучване на екстремизма и тероризма . Задачите на центъра са даване на образование и подготовка за личен състав, работещ в областта на сигурността, в сходство с признатите национални политики, стандарти, тактики, техники и процедури; осъществяване на научни проучвания и създаване на иновационни подходи за противопоставяне на тероризма и др.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР