В петото издание на програмата за растеж Dare to Scale

...
В петото издание на програмата за растеж Dare to Scale
Коментари Харесай

22-ма предприемачи от 12 компании влизат в петото издание на Dare to Scale


В петото издание на програмата за напредък Dare to Scale (D2S) влизат 22-ма бизнесмени от 12 компании, които за миналата година са генерирали общ оборот над 15 млн. лв.. Подобно на миналата година има отворен слот за компания, разрастваща своята активност в интерес на обществото и тази година позицията се заема от организацията Mentor the Young.

Голямо многообразие се следи в промишленостите, в които оперират участниците. Около 40% от фирмите развиват своята активност в софтуерната и финтех промишленост, като има представители на електронната търговия, спорта, F&B и други. 80% от участниците показват, че измежду целите им е излизането на непознати пазари, а част от тях към този момент имат наличие отвън България и възнамеряват по-активна агресия. Важен индикатор за триумфа на Dare to Scale е фактът, че тази година в селекцията влиза бизнесмен, който се връща с трета компания като участник в програмата.
-->
Програмата за напредък Dare to Scale ще започва публично през месец септември и ще приключи през месец декември с Demo Day. Основателите на фирмите ще имат опция да вземат участие в профилирани образования в основни за развиването на всеки скалиращ бизнес области: ръководство на организацията, маркетинг и продажби, бизнес обмисляне и набиране на капитал. Всяка компания ще има достъп до локалната менторска мрежа на Endeavor, чиито ментори ще подкрепят създателите със своята предприемаческа експертиза. Освен тях, съдружници и шефове от консултантската компания PwC България за втора година ще работят самостоятелно с всички участници. Те ще организират регулярни наставнически срещи, като посредством богатия си опит и експертиза ще оказват помощ на бизнесмените в превъзмогването на основни провокации и развиването на опциите в техния бизнес. Участниците ще могат да се включат в събития, по време на които да се срещнат и да обменят опит с основите фигури в предприемаческата екосистема.

Dare to Scale 2023 се провежда от българския офис на световната предприемаческа мрежа Endeavor с главен сътрудник Пощенска банка, с поддръжката на Софтуер Груп, Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНСМП), Европейската банка за възобновяване и развиване (EBRD), Фондация Америка за България и с финансов сътрудник SeedBlink.

Момчил Василев, изпълнителен шеф на Ендевър България:

„ Наблюдаваме от ден на ден компании с капацитет за световен напредък и бизнесмени със систематичен триумф, образец за което е Оги Попов, влизащ в D2S с третата си компания ViaBank. Тази година участниците в Dare to Scale дават доста мощна поръчка, че идват с съответни провокации, които да адресират и знаят тъкмо какво желаят да извлекат от програмата. Впечатление прави, че доста от фирмите към този момент са дейни и разпознаваеми на външни пазари. Очакваме с неспокойствие да проследим тяхното развиване и сме подготвени с Dare to Scale да ги екипираме с знанията и уменията за експоненциален напредък “.

Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Пощенска банка:

„ Петото издание на Dare to Scale 2023 започва с впечатляваща селекция от компании, което още веднъж ни зарежда с оптимизъм и удостоверява увереността ни, че сътворяваме действителна стойност за предприемаческата екосистема у нас. С всяка минала година срещаме все по-мотивирани компании, които ни впечатляват с амбициозните си тактики за напредък и желанието да надградят постигнатото. Точно тук е и нашата роля, тъй като имам вяра, че като техен наставник и сътрудник ние можем да им предадем скъпа експертиза, с което на процедура влагаме в средата и усилваме опциите за развиване на всички участници в нея. Щастлива съм, че за поредна година дружно ще извървим този трогателен път, в който силата на младите компании и опитът на одобрените бизнес водачи се комбинират в съвършената формула на триумфа “.

Кратко показване на селектираните компании в Dare to Scale 2023:

– платформа за ръководство на пристанищни визити от кораби, която оказва помощ на участниците в процеса (агенти, корабособственици, търговци) да обменят данни по ефикасен метод.

– специализира в извличането на данни от видео игри благодарение на изкуствен интелект. Предоставяйки мащабируема платформа, издателите на игри могат да монетизират своите данни и да основават артикули за игрите благодарение на AI и инструментите за разработчици.

– създава най-интегрирания инструмент за взимане на решения в действително време в професионалния спорт. Фокусира се върху даването на най-съвременната система за следене на резултати в професионалния спорт, основана на изкуствен интелект.

– техният артикул „ Gameface “ (game UI engine), основан на HTML5, оказва помощ на гейминг студията да разработят съвременни, мултиплатформени, високоскоростни потребителски интерфейси за видео игри.

– водеща българска пивоварна, известна с поддръжката към локалните пивовари и с промотирането на крафт бирената просвета както на вътрешния, по този начин и на интернационалните пазари.

– водеща компания в бранша на IaaS (Infrastructure-as-a-Service), специализираща в решения за сървърна и облачна инфраструктура, приспособени към потребностите на самостоятелни консуматори и корпоративни клиенти.

– 3-месечна менторска стратегия за младежи до 25 година Разработват и консултантска услуга, която подкрепя професионалното развиване на чиновници и възстановяване културата на организациите.

– изнесени финансови услуги, които оказват помощ да се усъвършенства и автоматизира процеса на финансово ръководство за дребни и междинни предприятия, стартъпи и независими търговци.

– бързоразвиващи се онлайн и физически зоомагазини, чиято задача е да изградят по-добра просвета в развъждането на домашни любимци.

Price International (, ) – компания в региона на телекомуникациите, разработваща софтуерни платформи за бизнес връзки. Под марката Callflow оферират виртуални телефонни централи и софтуерни решения за контактни центрове. С Omnilinx сплотяват разнообразни информационни канали, осигурявайки безпрепятствено потребителско преживяване и съгласуваност сред бизнесите с клиентите.

– биотехнологична компания, профилирана в решения за функционална геномика и персонализирана медицина, които се оферират на здравни експерти, клиники и консуматори.

– дава на физическия ритейл бранш инфраструктура за взимане на заплащания в личен надзор, употребявайки технологията на отворено банкиране и директни банкови преводи. По този метод търговците понижават разноските за картови заплащания фрапантно.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР