В петък вестник Марица отново ще ви очаква на познатите

...
В петък вестник Марица отново ще ви очаква на познатите
Коментари Харесай

Четете в Марица: 36 години след като Еверест стана българс...

В петък вестник " Марица " още веднъж ще ви чака на познатите места с нови тематики, забавни вести и любопитни тематики. Ето и част от акцентите:

Турчин заплати 6 бона на пловдивчанка за подправен брак

Турски жител опита да надхитри системата, като подписа мним брак с пловдивчанка, с цел да удължи времето си за престояване в страната като чужденец, научи " Марица ".

Турчинът подал искане за позволение до бранш " Миграция " на МВР-Пловдив, само че получил отвод. Веднага атакувал отхвърли в съда. Магистратите обаче отхвърлили жалбата му и единствено удостоверили отхвърли. Причината е информация на службите, че минаването под венчило на булката е против 3000 евро.

Интервю с проф. Коста Костов: Провалът в образованието роди взрива от антиваксъри

В България уважението към науката, учителите и интелектуалците внезапно падна и виновността изобщо не е в българското население, а е нещо, което идва от водачеството.

Вижте кои ни ръководят в последните години, вижте какъв интелектуален разпад има в ръководството, какви пустинни персони ни водят. Затова и България се трансформира в просветителна пустиня и в пустиня в опазването на здравето, съпоставена с другите европейски страни. Това съобщи за „ Марица “ проф. Коста Костов, някогашен народен съветник по белодробни заболявания към Министерство на здравеопазването, настоящ съветник на НЗОК.

Зеленият документ единствено отключи инстинкта за далаверата. При българите колкото повече е некомпетентността, толкоз по-голяма е увереността. Недоверието към институциите е огромният проблем по време на пандемията, безапелационен е проф. Костов.

Два консорциума желаят да почистват шахтите в Пловдив

Само две предложения получи Община Пловдив по оповестената социална поръчка за разчистване и поддържане на дъждоприемни шахти и възобновяване на решетки на дъждоприемни шахти в града. Договорът с определения реализатор ще бъде рамков, което значи, че средствата за тази активност не са обезпечени все още. Общата стойност на плана е малко над 3,9 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Дъждоприемните шахти на територията на град Пловдив са почти 19 273 броя.

В Карлово подвигат цех за преработване на пластмаса

В Карлово стартира построяването на дружество за преработване на боклуци от пластмаса и произвеждане на гранулат. То ще е първото в района от този вид, прогнозният му потенциал е 520 тона месечно. Предвижда се предприятието да работи на три смени при непрестанен софтуерен развой.

36 години откакто Еверест стана български

Личният шерп на Христо Проданов приказва пред наш фотограф

Травъл фотографът Габриел Генчев покорява Хималаите. Пътуването го води до персоналния шерп на Христо Проданов, който приказва за първи път за подвига на българския планинар, останал вечно на Еверест.

Генчев доближава до връх Кала Патар на 5644 м височина. Пътуването му подарява среща с персоналния шерп на Христо Проданов Чованг Ринджи. " Като казахме, че сме българи, той незабавно се сети за Христо. Покани ни в дома си, описа ни истории, които е съпреживял с него “, споделя Габриел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР