В петък в Пекин китайският премиер Ли Цян се срещна

...
В петък в Пекин китайският премиер Ли Цян се срещна
Коментари Харесай

Китай и МВФ ще работят за засилване на сътрудничеството

В петък в Пекин китайският министър председател Ли Цян се срещна с Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд. Двете страни се ангажираха да засилят още повече съдействието между тях.

Отбелязвайки, че китайската стопанска система поддържа устойчива наклонност на възобновяване през тази година, Ли сподели, че страната ще ускори в допълнение координацията на политиките и ще насърчи икономическия напредък, като в същото време се придържа към промените и отварянето.

„ Китай ще усъвършенства средата за развиване на частните предприятия, ще усъвършенства мащаба и структурата на външната търговия и ще постави повече старания за привличане и потребление на непознат капитал. Страната е уверена и способна да насърчи стабилно и устойчиво икономическо развиване “, добави още министър председателят на Китай.

Ли Цян съобщи, че Китай е подготвен да задълбочи съдействието с МВФ и да поддържа организацията да продължи да играе значима роля в световното ръководство. Той изрази вяра, че МВФ ще се опълчи на протекционизма и всяка форма на обособяване и спиране на веригите за доставки, ще отбрани икономическата глобализация и свободната търговия, ще поддържа постоянния и равен поток на световните промишлени вериги и веригите за доставки и ще усъвършенства представителството, гласа и въздействието на нововъзникващите пазари и разрастващите се страни в интернационалните връзки.

„ Китай ще продължи да поддържа МВФ в осъществяването на ролята му по проблемите на дълга и се надява, че всички страни ще поддържат разрастващите се страни с съответни дейности “, сподели Ли.

Георгиева на собствен ред съобщи, че Китай способства една трета от международния стопански напредък и МВФ прави оценка солидните старания, положени от страната за поощряване на възобновяване на стопанската система. „ МВФ има предпочитание за по-нататъшно съдействие с Китай “, добави още Георгиева. Тя прикани всички страни да поддържат световните вериги за доставки постоянни, с цел да предотвратят рисковете от фрагментация и раздробяване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР