В петък Русия обяви екологичната организация Грийнпийс за нежелана организация,

...
В петък Русия обяви екологичната организация Грийнпийс за нежелана организация,
Коментари Харесай

Русия обяви Грийнпийс за нежелана организация

В петък Русия разгласи екологичната организация " Грийнпийс " за " нежелана организация ", като на процедура й забрани да работи в страната, предава Ройтерс.

В изказване основният прокурор сподели, че  " Грийнпийс " се е пробвала да се " намеси във вътрешните работи на страната " и е " ангажирана с антируска агитация ", като е призовавала за наказания против Москва.

Родена от антиядреното протестно придвижване от края на 60-те години на предишния век,  " Грийнпийс " е една от най-големите и разпознаваеми екологични организации в света, работеща в над 50 страни, в това число Русия.

Етикетът " нежелана " е прибавен към десетки задгранични групи в Русия, откогато тя стартира да употребява класификацията през 2015 година, и дейно не разрешава на процедура тези отганизации.

Русия стартира наказателно произвеждане против деятели на " Грийнпийс " през 2013 година, когато те се пробваха да се изкачат на офшорна петролна платформа в Северния ледовит океан, принадлежаща на държавния енергиен колос " Газпром ", в символ на митинг против производството на нефт в Арктика.

При този случай съветските служби за сигурност се качиха на записания в Нидерландия транспортен съд на групата Arctic Sunrise и водиха нейния 30-членен екипаж в ареста, където бяха разследвани за пиратство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР