В петък, посред нощ, в сърцето на колумбийската джунгла, радиостанции

...
В петък, посред нощ, в сърцето на колумбийската джунгла, радиостанции
Коментари Харесай

Чудо или как четири деца оцеляха 40 дни в колумбийската джунгла

В петък, измежду нощ, в сърцето на колумбийската джунгла, радиостанции оповестяват посланието, за което хората се молят: " Чудо, знамение, знамение, знамение, знамение ".

Четири деца, изчезнали в джунглата преди 40 дни, са открити - живи. Тогава дребният аероплан Чесна 206 с който децата пътували с майка си и техен непосредствен, се разрушава.   

Децата са от коренното население уитото и бяха в неопределеност след катастрофа на дребният аероплан Чесна 206, с който пътуват. Две седмици след злополуката, на 16 май, спасители откриха машината в гъст сектор от тропическата гора, както и телатана тримата възрастни на борда, само че нямаше диря от дребните пасажери.

При нещастието умира майка им, а децата - на 13, 9, 4 и 1 година - остават сами в регион, в който гъмжи от змии, ягуари и комари, споделя BBC.

 

This is incredible!! Four children lost in the jungle for 40 days after a plane crash in Columbia were just found ALIVE!! pic.twitter.com/8CKxktqfBe
— Kyla Galer (@kylagaler) June 10, 2023
Първоначално спасителите се притесняват от най-лошото, само че скоро следи от стъпки, отчасти изядени диви плодове и други улики им дават вяра, че децата може да са живи, откакто са напуснали мястото на злополуката в търсене на помощ. През идващите седмици децата се борят с естествените стихии. 

„ Гладен съм “ и „ мама е мъртва “ са били първите им думи, откакто са открити от спасителите, съобщи Франс прес.  Два дни след чудодейното им избавяне колумбийската телевизия излъчи кадри от момента на откриването на децата от локални бойци. На видеото, снимано с мобилен телефон, се виждат четирите изтощени и измършавели деца, най-малкото от които е взето на ръце от избавител. 

 

HOPE.

4 children aged below 13 survive 40 days in predator heavy Amazon forest.

It takes a lot more than luck as they survived on packed food thrown from searching chopper and managed to overcome their fear collectively.

pic.twitter.com/RlFZXbXa9l#columbia#Amazon#survival
— Geet Mehar (@geetmehar) June 10, 2023
Друг избавител споделя, че половин час преди открият децата, намират на пътя  костенурка. А съгласно локалните вярвания, в случай че намериш костенурка и поискаш да ти извърши предпочитание, то се сбъдва. Поисках от костенурката да намерим децата, макар че смятахме след това да я изядем. Но като намерихме децата я оставихме, мислехме единствено за дребните, описа боецът. Три дни след спасяването им децата се възвръщат във военна болница в Богота, където бяха превозени със аероплан незабавно след откриването им.

Деца на джунглата 

Ако някъде има деца, готови да се оправят с сходно тестване, то това са семейство Мукутуа. Хората от племето уитото се учат на лов, лов на риба и да оцеляват от ранна възраст, а техни близки споделиха, че в фамилията постоянно се играе " игра на оцеляване " дядо им Фиденсио Валенсия описа пред кореспонденти, че най-големите деца, Лесли и Солейни, са добре осведомени с джунглата. В диалог с колумбийските медии лелята на децата, Дамарис Мукутуй, споделя, че фамилията постоянно е играело дружно " игра на оцеляване " =  

След случая Лесли построява спонтанни убежища от клони, съумява да изнесе от останките на самолета  брашно от маниока, наречено fariña, с което те се хранят, до момента в който не свършва. Тогава стартират да ядат семена, описват пред кореспонденти хора от коренното население, които са взели участие в издирването дружно с военните. Има плод, сходен на маракуя, който е богат на захар, а семената му могат да се дъвчат като дъвка. Децата са яли и плодове от палмовото дърво " Бакаба ", които имат усет, сходен на авокадото. 

 

This how the children in the jungle in Columbia survived. They found this fruit to eat. https://t.co/E25vR3i9d8
— Edith (@edpear) June 11, 2023
Експерти изясняват пред BBC, че децата са се намирали в  " доста тъмна, доста гъста джунгла, където са най-големите дървета в района ". Става дума за регион, който не е проучен, обитаемоте места са дребни и са до реката, а не в джунглата. Освен че са се пазили от хищници и проливни дъждове, може би е трябвало и да внимават и за въоръжени групи, за които се твърди, че работят в джунглата. 

Чудо или духовна връзка с природата

Макар че мнозина в католическа Колумбия дефинираха спасяването на децата като " знамение ",  специалист по въпросите на коренното население  заяви за BBC, че същинската история се крие в тяхната " духовна връзка с природата ".

" Джунглата е освен зелена, само че в нея има антични сили, с които популацията се свързва, учи и си оказва помощ ", споделя той.  " Тяхната,майка, която се е трансформирала в дух след случая, ги е закриляла.  И в този момент тя ще стартира да си почива.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР