В петък Кремъл заяви, че ще увеличи доставките на газ

...
В петък Кремъл заяви, че ще увеличи доставките на газ
Коментари Харесай

Канада връща на Германия турбина за газопровод

В петък Кремъл съобщи, че ще усили доставките на газ за Европа, в случай че турбината бъде върната.

Канада ще върне на Германия ремонтирана турбина, която е нужна за "Северен поток 1 " и може да помогне за обезпечаване на непрекъснати енергийни потоци, до момента в който Европа не приключи зависимостта си от съветския газ, заяви канадският министър на естествените запаси, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерствата на енергетиката и на външните работи на Украйна обявиха, че решението е еднакво на пригаждане на глобите, наложени на Москва, "към капризите на Русия " и приканиха то да бъде анулирано.

Канадското държавно управление уточни в изказване в събота, че издава "ограничено във времето и подлежащо на анулация позволение " за освобождение от глобите против Русия на турбини и също по този начин разгласи нови ограничения против Москва в отговор на нахлуването ѝ в Украйна на 24 февруари.

Миналия месец Русия се базира на забавеното връщане на турбината, която немската компания Siemens Energy е обслужвала в Канада, като причина за намаляването на потоците от газ до 40% от потенциала на газопровода "Северен поток 1 " от Русия към Германия.

Не е ясно какъв брой време ще отнеме турбината да бъде върната.

В изказването на Siemens Energy от през днешния ден се споделя, че компанията работи за допустимо най-бързо снабдяване на турбината на газопровода "Северен поток - 1 ".

В петък Кремъл съобщи, че ще усили доставките на газ за Европа, в случай че турбината бъде върната.

В допълнение към специфичното позволение за турбината, Канада съобщи, че ще разшири глобите против съветския енергиен бранш, с цел да попадне под ударите и индустриалното произвеждане.

Говорител на немското държавно управление съобщи, че Германия приветства "решението на нашите канадски другари и съдружници ".

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР