В петък губернаторът на Ню Йорк Кати Хокъл обяви извънредно

...
В петък губернаторът на Ню Йорк Кати Хокъл обяви извънредно
Коментари Харесай

Извънредно положение в Ню Йорк заради маймунска едра шарка

В петък губернаторът на Ню Йорк Кати Хокъл разгласи изключително състояние в целия щат поради зараза от маймунска едра шарка.

" След като прегледах последните данни за огнището на маймунска едра шарка в щата Ню Йорк, разгласявам изключително състояние, с цел да укрепим напъните си за справяне с това огнище ", се споделя в изказване на губернатора, представено на уеб страницата на щатската администрация.

Хокъл означи, че в щата Ню Йорк е регистриран един от всеки четири случая на заразяване с маймунска едра шарка в Съединени американски щати. " Аз и екипът ми работим непрекъснато, с цел да осигурим повече ваксини, да разтеглим тестванията и отговорно да осведомяваме общността по какъв начин да се защищити по време на зараза [на болестта] ", добави Хокъл.

По данни на американския Федерален център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) към 29 юли в щата Ню Йорк е имало 1345 случая на маймунска едра шарка. Във втория най-засегнат щат на Съединени американски щати, Калифорния, понастоящем има 799 случая на болестта.

Досега в света са открити над 22 000 случая на маймунска едра шарка в 79 страни. Повече от 70% от тях са открити в Европа. На 23 юли Световната здравна организация разгласи епидемията от маймунска едра шарка за изключителна обстановка в региона на публичното здраве от интернационална значимост. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР