В петък Дойче банка публикува своя окончателен финансова доклад за

...
В петък Дойче банка публикува своя окончателен финансова доклад за
Коментари Харесай

Дойче банк завиши оценката за финансовата си загуба през 2017 година до 735 млн. евро

В петък Дойче банка разгласява своя финален финансова отчет за 2017-а година, като регистрира много по-висока загуба за предходната година от предварителната оценка.

Според одитираните резултати, представени от Ройтерс, водещата немска кредитна институция е излязла през 2017-а година на чиста загуба от 735 млн. евро.Tова е много над чистата загуба за 497 млн. евро, съгласно предварителните и неодитирани резултати на банката, оповестени при започване на предишния месец.

Преизчислението е в следствие от промяна на оценката на така наречен " отсрочени данъчни активи " на немската банка в Обединеното кралство. Това съставляват минали заеми и удръжки, които сдруженията могат да употребяват за компенсиране при бъдещи заплащания на налози.

Освен това Управителният и Надзорният съвет на Дойче банк ще предложат на нейното годишно общо заседание да бъде раздаден дял от 11 евроцента за всяk една акция. Трябва да се има поради, че за 2015-а и 2016-а години банката раздаде дял за общо 19 евроцента на акция.

От банковата институция обявиха, че остават ангажирани с задачата да реализират чиста облага и погашение на конкурентен дивиденти за актуалната финансова и календарна година.

Според последния финансов доклад, броят на чиновници в Дойче банк е намалял през 2017-а година с 2209 (или с 2,25) до общо 97 535 чиновници.

За миналата година, заплатата на основния изпълнителен шеф Джон Краян на най-голямата немска банка пък е била в размер на 3,4 млн. евро.

Въпреки по-голямата от предстоящото чиста загуба за 2017-а година, акциите на Дойче банк нарастват с 0,5% при започване на днешната търговия във Франкфурт, която започва по-късно от нормалното заради механически аргументи.

Говорител на Deutsche Boerse съобщи, че търговията се забавила заради проблем със свързаността и с цел да се обезпечи постоянен пълноправен достъп на всички участниците на пазара до системата за търговия. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР