В петък депутатите дебатираха 6 часа по темата как да

...
В петък депутатите дебатираха 6 часа по темата как да
Коментари Харесай

Как депутати от Възраждане, за които ваксините са експериментална течност, се оказаха...ваксинира

В петък депутатите дебатираха 6 часа по тематиката по какъв начин да влизат в постройките на Народното събрание - със или без зелен документ. Темата се оказа ключове, не тъй като достъпът до постройката има изключително значение за хода на пандемията, а тъй като дебатът е символен. За дейностите ни като общество против болестта.

През 2021 година България избира три пъти състав на Народното събрание. На изборите през ноември в Народното събрание влиза и партия "Възраждане ". Получават съвсем 130 000 гласа, които им отреждат 13 места в Народното събрание. По време на акциите главен представител на партията в народен ефир е ръководителят й Костадин Костадинов.

А главните послания към гласоподавателите - против участието на България в Европейския съюз и НАТО, както и против всички ограничения за ограничение на пандемията от COVID-19. "Възраждане " поредно приказват против "принудителната имунизация " и срещу имунизациите против Коронавирус:

„ Позицията ни е ясна и безапелационна: не на тази имунизация, не на тази ваксина “, сподели Костадинов във „ Facebook “ през март 2021 година

В деня, в който народните представители поставиха клетва, "Възраждане " заявява идеята си и от парламентарната естрада:

„ Няма да поносим ограничавания, маски, дискриминация, насилствена или наложителна имунизация с пробни вещества и ще желаеме премахването им допустимо най-скоро ".

В първия работен ден за депутатите от новата година зам.-председателят на Народното събрание Цончо Ганев от "Възраждане " съобщи, че въвеждането на зелен документ за достъп в Народното събрание има за цел да спре него и сътрудниците му да вървят на работа.

„ Истината е, че се пробват да лимитират достъпа на „ Възраждане “ до Народното събрание, тъй като ние тук работим. Не сме на пазар “, съобщи Ганев пред bTV в първите дни на новата година.

Два дни по-късно Народното събрание разисква въвеждането на зеления документ за достъп в постройката на Народното събрание.

Ние търсим депутатите на „ Възраждане “ с въпроса за какво от парламентарната естрада приказват едно, а в живота правят друго.

„ Аз чух, че ще бъде това офанзива против депутатите от „ Възраждане “. Ваш сътрудник по bTV го сподели, че ще ограничи достъпа до Народно събрание на депутатите от Възраждане. – тъй като ние няма да си купим документи, както са създали огромна част от сътрудниците в Народно събрание, които споделят, че са си купили документи – това се чува и вие го знаете също. Разбира се, когато камерите са изключени. Ние ще държим твърдо и ще отстояваме правата, които са права на целия български народ или най-малко на хората, които нямат предпочитание да се имунизират или да се сертифицират “, споделя Николай Дренчев, секретар на ПК "Възраждане ".

На фона на посланията на партията против имунизациите и зеления документ, водачът на "Възраждане " не дава отговор на въпроса има ли имунизирани депутати в групата му:

„ Вижте, аз не запитвам депутатите си дали са имунизирани, нито дали са изрязали ноктите си - това е въпрос на грижа за персоналното здраве и персоналната хигиена. Има такива, които са преболедували, аз самият нямам зелен документ “, изясни Костадинов.

„ Ваксините научно почтено и честно не дават отговор на определението за ваксина. В момента приказваме за един колосален социално-инженерен опит, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, само че и на групата. Както споделя доцент Мангъров – до момента в който нямам опрян револвер в челото, няма да се имунизирам. За всички ваксини, които са създадени в последното десетилетие и не са минали дълъг развой на преправка, не бих предложил на никого да си поставя. Но това, отново споделям, е негово персонално решение. Ако вие казвате, че в никакъв случай до края на живота си не бихте си поставили ваксина ", споделя Дренчев.

Ако казвате, че и „ Янсен “ е такава ваксина, а самият вие имате документ, в който написа, че на 19 август сте си сложили ваксина „ Янсен “, какво значи това?



Това значи, че мога да предпочитам за себе си и не мога да предлагам никому безстопанствен избор.

Сега можем ли да уточним – имунизиран ли сте, или в никакъв случай в живота си не бихте си поставили такава течност?

Както ви споделих към този момент и ви дублирам повторно, персоналният ми здравен статус не е нещо, което бих обсъждал по малкия екран, даже с публицист от bTV.

Секретарят на парламентарната група на "Възраждане " Николай Дренчев е имунизиран. И откакто си е сложил имунизацията обаче, той продължава обществено да приказва против имунизациите. От инспекция на източници на bTV излиза наяве, че в действителност освен Дренчев, а една трета от депутатите на "Възраждане " не просто имат зелен документ, а са имунизирани:

На въпрос към Иво Русчев дали има зелен документ той споделя, че има.

Ваксиниран ли сте, или сте преболедувал?

Ваксиниран съм.

Кога?

Лятото. 8-ми месец. Вижте тук битката сега не е за имунизирани и неимунизирани. Ние не се борим за това. Ние се борим за правата на хората. Аз съм направил своя избор и съм се ваксинирал.

А вие като човек, който схваща от връзка, може ли да ми кажете. Когато един човек има идея и тя е да даден опция за свободен избор на хората, да….

Може ли да спрете камерата?

И назовава имунизациите пробна течност, а в това време самичък си слага ваксина. Има ли несъгласие?

Може ли да спрете камерата?

Разговорът с имунизирания народен представител Иво Русчев е пресечен от ПР-а на партията Йовка Димитрова.



Въпреки че във „ Възраждане “ има депутати със документи, партията провежда митинг през идната седмица - против зелените документи.

Стоян Таслаков също е имунизиран, което споделя пред камерата на bTV. Той споделя, че решил да се имунизира преди месец:

Как го взехте това решение?

Малко под напън.

Кой ви натисна?

Семейството ми.



С какви причини?

Имам възрастен дядо, първото, което е на 94 години. Живял съм 6 години във Англия, приказвал съм със експерти. Дълго време съм се колебал да се имунизирам, само че в последна сметка под напън и на фамилията ми, взех това решение. Не съм се съобразявал с позицията на партията, това си е моя персонална позиция. Във „ Възраждане “ имаме разнообразни хора с разнообразни визии.

Този път диалогът е пресечен от другия имунизиран в групата Иво Русчев.

На въпроса към Таслаков какво споделят за имунизациите експертите, скоито се е съветвал той дава отговор:

Ами какво да кажат, че е добре… добре е да се защищават възрастните хора. Говоря за експерти, които са във Англия, които са мои другари.

А какво казвате на господин Костадинов и неговата теза, че имунизациите са пробна течност?

Коментирали сме го тоя въпрос. Всеки има право на мнение във „ Възраждане “.

Колко хора, смятате, че са дали своят вот за „ Възраждане “ поради тезите против имунизациите?

Не мога да преценява. Не мога да преценява. Благодаря ви.

Няколко минути по-късно националният представител се връща с конкретизиране:

Бих желал единствено да уточня, че митингът е против зеления документ, а не против имунизацията.

А вие имате ли зелен документ?

Разбира се, тъй като се имунизирах.

И със зеления документ отивате на митинг?

Да, просто ми го изкараха след имунизация, не че го желая. Аз не желая ваксинация… зелен документ, извинявайте.

Тоест, вие желаете да има имунизация, само че не желаете да има наложителен зелен документ?

Не, аз ви обясних, че се имунизирах малко по насила от фамилията ми и автоматизирано получих зелен документ. Не, че го желая. Не, че желая да се употребява в България. Разбирате ли?

А ползвате ли го?

Не съм го употребил досега. Не ми се е налагало на никое място, тъй като имам вяра, че е дискриминационен и не е редно да го употребявам, тъй че не бих желал да го употребявам и тук в Народното събрание. Благодаря!

В групата има и четвърти имунизиран. Той е доведен за изявление от другите имунизирани и ПР-а на партията Йовка Димитрова. Доведеният народен представител Даниел Петров разкрива елементи към избора си да се имунизира:

Просто взех решение да се имунизирам с „ Янсен “. Това беше персонален избор.

А водачът на партия „ Възраждане “ когато споделя, че имунизациите са пробна течност?

Аз мисля, че това би трябвало да бъде персоналният избор на всеки един човек.

А смятате ли, че е прав Костадин Костадинов?

Ми, към този момент да.

Тоест, вие сте взели участие в опит?

Мога да кажа и да, и не.

Защо, обяснете ми?

Не мога да ви обясня госпожо.

Какви ви затруднява? Вие сте взели осведомено решение за себе си.

Просто това е моят персонален избор.

А за какво го направихте? С каква цел си поставихте имунизацията?

За персонална сигурност. Тогава това беше моето мнение.

А през това време участвахте ли в предизборната акция на „ Възраждане “?

Точно в същото време, не.

А вие по кое време я поставихте?

Не мога да си спомня, коя дата. Юли.

Точно сред изборите. Вие протестирате против зеления документ.

Точно по този начин.

Но си имате зелен документ и си го ползвате.

Ние не го употребяваме.

Не ходите в огромните магазини, не ходите в…?

Не вървим. Не.

В Народното събрание ще го ползвате ли?

Не.

Смятате ли, че има хора, които не са се ваксинирали, поради послания на „ Възраждане “?

Не мога да кажа. Не знам. Нямам визия. Всеки човек преценя за себе си. Не мога да кажа, кой какво е направил на база или послания.

Николай Дренчев е компактно до водача си Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание на 5 януари, в който коментират, че имунизациите не защищават. В същото време той е имунизира, а става известно и членове на фамилията му
заради фамилията си, с цел да го защищити:

След диалозите ни в Народното събрание, от „ Възраждане “ документално потвърдиха, че четирима техни народни представители са имунизирани и имат зелени документи. Двама са преболедували, само че нямали документа и сега един техен сътрудник е под карантина.

Интервютата с депутатите от "Възраждане " направихме в петък, до момента в който в пленарната зала течеше разискването дали и в Народното събрание да се влиза със зелен документ. При гласуването групите на "Възраждане " и Има Такъв Народ напуснаха залата и не участваха във взимането на решението. А зеленият документ стана наложителен при влизане в постройките на Народното събрание.

Поканихме за изявление в студиото ни водача на "Възраждане " Костадин Костадинов. От партията отклониха поканата ни поради "отдавна планувани задължения в този ден и час ". Поканата ни остава отворена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР