В петък американският предприемач Илон Мъск представи на обществеността прасе,

...
В петък американският предприемач Илон Мъск представи на обществеността прасе,
Коментари Харесай

Илон Мъск представи прасе с чипиран мозък

В петък американският бизнесмен Илон Мъск показа на обществеността прасе, в чийто мозък, съгласно самия Мъск, е вграден имплант с дребен компютър, оповестява The Guardian, представени от " Фокус ".
„ Това е крепко, щастливо прасе, срамежливо, само че без подозрение, пламенно и обичащо живота: изминаха два месеца от момента, когато бе подложен импланта в него “, цитира изданието думите на милиардера.
 Илон Мъск завоюва 8 милиарда за един ден Илон Мъск завоюва 8 милиарда за един ден
Финансовият напредък на Илон Мъск не демонстрира признаци на закъснение. Предприемачът към този момент е 4-ият най-богат човек на света, откакто кциите н...
Според The Guardian, презентацията се е състояла като част от онлайн събитие за набиране на личен състав за новия стартъп Мъск Neuralink. Бизнесменът стартира този план през 2016 година за да сътвори безжично интрацеребрално устройство, което учените се надяват да помогне за лекуване на неврологични болести. Устройството, показано на презентацията на Мъск, е с размер на монета: то ще бъде вградено в мозъка от робот, употребяващ локална анестезия. Освен това това устройство може да бъде отстранено на по-късен стадий.
Повечето на практика приложения на сходни устройства в този момент са свързани с региона на медицината, само че Илон Мъск сподели, че сходни импланти могат да оказват помощ на човешкия разсъдък да се конкурира с изкуствения, написа вестникът. По време на презентацията Мъск сподели, че на доктрина такава технология може да се употребява за извикване на автомобил на Tesla, игра на компютър и също по този начин да бъде в положение да вдигне на крайници човек с увреждане на гръбначния мозък.
Според The Guardian Neuralink към този момент е събрал 150 милиона $, като самият Мъск влага 100 милиона $. В момента в компанията работят 100 чиновници, само че Мъск твърди, че личният състав й може да нарасне до 10 хиляди.
Експертите в региона на невронауката показват, че стимулирането на човешкия мозък с имплант е допустимо, само че времевата линия на Мъск е прекомерно амбициозна.
 Tesla форсира работата над евтиния си модел Tesla форсира работата над евтиния си модел
Китайското поделение на Tesla разгласи, че търси огромен брой чиновници, които да се заемат с създаването на нов модел. Става дума за н...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР