В петък американски прокурори обвиниха влиятелния сенатор Робърт Менендес и

...
В петък американски прокурори обвиниха влиятелния сенатор Робърт Менендес и
Коментари Харесай

Откриха златни кюлчета и пликове с пари в дома на сенатор, критикувал България за корупция

В петък американски прокурори упрекнаха авторитетния сенатор Робърт Менендес и брачната половинка му във взимане на рушвет от трима предприемачи от Ню Джърси, което може да усложни напъните на демократите да запазят нежното си болшинство в Сената на Съединени американски щати на изборите следващата година, оповестява Ройтерс.

 

Обвинителният акт съдържа фотоси на златни кюлчета, конфискувани от следователите от вкъщи на Менендес, както и пликове, цялостни с пари, открити в сакове с името на Менендес, окачени в дрешника му. Прокурорите обявиха, че са разкрили повече от 480 000 $ в брой.

 

" Гласове " напомня, че при започване на март 2021 година Боб Менендес и неговия сътрудник Джим Риш предизвестиха за непрекъсната корупция и политизирано правораздаване в България. В отворено писмо те приканиха България да почита демократичните полезности и върховенството на закона.

 

Според тях " непрекъснатата корупция, утежняването на медийната независимост, политизирането на правораздаването и други закани за върховенството на закона слагат съществени провокации пред двустранните американско-български връзки ". Тяхното послание бе направено в навечерието на предварителните парламентарни избори през април 2021-а.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР