В петък американската армия обяви сключването на договор на стойност

...
В петък американската армия обяви сключването на договор на стойност
Коментари Харесай

САЩ дават $1 млрд. за производството на артилерийски снаряди

В петък американската войска разгласи сключването на контракт на стойност близо 1 милиарда $ за увеличение на производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди, които се употребяват в огромни количества от Украйна.

General Dynamics Ordnance & Tactical Systems и American Ordnance LLC ще се конкурират за самостоятелни поръчки на снарядите по контракта на стойност 993,7 млн. $, се споделя в изказване на армията. Целта е да се създават сред 12 000 и 20 000 спомагателни снаряда на месец, добавя тя.

Съобщението идва, откакто армията разпореди поръчки за същите снаряди на две други компании на стойност 522 млн. $ в границите на договорка, финансирана от Инициативата на Пентагона за подкрепяне на сигурността в Украйна.

Украйна и Русия изстрелват големи количества артилерийски муниции една против друга от началото на съветската инвазия преди съвсем година. През ноември формален представител на Съединени американски щати съобщи, че съветските сили изстрелват към 20 000 артилерийски снаряда на ден.

Темпото на Украйна е сред 4000 и 7000 снаряда дневно – по-бързо, в сравнение с съюзническите западни производители могат да произведат, с цел да поддържат темпото. Оттогава насам темповете са спаднали, защото настъпи зимата и двете страни са изправени пред дефицит и пестят муниции.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР