В петъчното пленарно заседание депутатите ще изслушат 8 служебни министри

...
В петъчното пленарно заседание депутатите ще изслушат 8 служебни министри
Коментари Харесай

8 министри на парламентарен контрол НА ЖИВО

В петъчното пленарно съвещание депутатите ще изслушат 8 служебни министри на парламентарен надзор. Повечето министри ще дават отговор на три-четири въпроса, до момента в който служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков ще отговоря на 39 въпроса.

Депутатите ще изслушат Христо Алексиев, длъжностен заместител министър-председател по икономическите политики и длъжностен министър на превоза. Той ще дава отговор на два въпроса свързани със основаването на нов оператор, предопределен особено за управническите потребности на активите на “Фериботен комплекс Варна ”, както и въпрос по отношение на създаване на железопътния кулоар “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас- Варна - Русе ”.

Служебният министър на образованието и науката ще отговори на Сашо Пенов също ще отговори на два въпроса на тематика извънкласна литература, която се предлага на учениците, както и въпрос по отношение на разпространяване в просветителните институции на просветителни брошури със подозрително наличие.

Росица Карамфилова-Благова, длъжностен министър на околната среда и водите ще отговори на пет въпроса, измежду които са дейности на Министерство на околната среда и водите за създаване н тактики и правене на цялостни политики в региона на преработването на фотоволтаични модули излезли от употреба, нерегламентирано бунище в село Краводер, както и въпрос обвързван с наказателна процедура на Европейска комисия за несъблюдение задължението за докладване на третите ПУРБ.

Служебният министър на земеделието Явор Гечев ще дава отговор на 10 въпроса свързани с издадени наказателни постановления, нерегламентирано разпределяне на вода от язовир “Жребчево ”, както и закупуване на над 350 високопроходими автомобила от държавни горски предприятия за 25 млн. лева

Никола Стоянов, длъжностен министър на стопанската система и промишлеността ще отговори на един въпрос обвързван с командировка в Австралия на управлението на Комисията за отбрана на потребителите.

Весела Лечева, длъжностен министър на младежта и спорта ще отговори на въпроси по отношение на Европейска година на младежта, закъснение при осъществяване на контракта за създаване на спортна зала “Арена Бургас ” и други

Служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев ще отговори на въпроси по отношение на месечните заплащане на лекарите в лечебните заведения за болнична помощ, лекарствени артикули и други

Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството ще отговори на 39 въпроса свързани с настоящото положение на пътната инфраструктура.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР