В Перник е обявен ден на траур в памет на

...
В Перник е обявен ден на траур в памет на
Коментари Харесай

Ден на траур в Перник заради загиналите край с. Микре

В Перник е разгласен ден на печал в памет на починалите при злополуката край ловешкото село Микре в петък. При трагичния случай починаха 9 души.

Днес ще бъдат и погребенията на починалите в злополуката. Община Перник ще обезпечи погребенията и ще бъде отпусната еднократна помощ по 325 лева на почернените фамилии. В града са анулирани всички увеселителни мероприятия, тържества и радостни ритуали за интервала от 8 до 24 часа. На територията на общината националните и общинските флагове ще бъдат спуснати на половина.

Още 19 от пътувалите в пътническия микробус, аварирал край Микре, остават в лечебни заведения. В сериозно положение са две дами, настанени в болница " Лозенец ". Те са в реанимация, като задачата е да бъдат нормализирани, с цел да се пристъпи към оперативни интервенции при започване на седмицата. Трима пациенти са превозени до Военномедицинска академия – София със санитарни коли на лечебното заведение. Тежко остава положението на 66-годишна жена с контузии в региона на лицевия череп. Към момента пациентката е на апаратно дишане и ѝ следва поредна интервенция. Във ВМА - Плевен е признат един пациент – 43-годишен мъж с външни контузии без счупвания с високо кръвно, а други четирима пациенти са приети в болница в университетската болница " Д-р Георги Странски " в града.

Директорът на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски разгласи, че повода за злополуката е нахлуване на пътническия микробус в насрещната лента за придвижване, което е довело до преден конфликт сред него и камиона.

26 души от Съюза на слепите - всички от Перник и Пернишко са се возили в микробуса. Те са се прибирали към родните си места след екскурзия до Елена и Дряново.

От Министерството на превоза оповестиха, че разпоредена инспекция е открила, че фирмата-собственик на рейса не е подала поръчка за инцидентен транспорт, според Наредба 33, за което глобата е санкция в размер на 200 лева

Шофьорът на рейса, който също е умрял, е 48-годишен и преди месец му е бил формиран акт за претоварване, защото е превозвал двама души повече от позволеното. Проверени са били и двете компании - притежатели на авариралите камион и микробус. Те имат всички нужни лицензи и разрешителни за осъществяване на публичен и товарен транспорт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР