В периода от 21септември до днес към дежурните екипи на

...
В периода от 21септември до днес към дежурните екипи на
Коментари Харесай

Бенефициенти на ДФ Земеделие с глоби за запалени стърнища при установени 103 пожара

В интервала от 21септември до през днешния ден към дежурните екипи на МЗХГ и Държавна фирма “Земеделие ” са подадени общо 103 сигнала за горящи аграрни площи. Пожарите са горели на територията на областите: Русе, Разград, Плевен, Монтана и Хасково, като общата наранена повърхност е над 15 500 дка. Най-големи са вредите в областите Плевен и Русе. В област Плевен пламъците са обхванали към 5 300 дка, а в Русенска област – 4 800 дка.

Сигналите са постъпили от дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи. Екипите на ДФЗ са установили главно изгаряния на стърнища от пшеница, площи с царевица, пасища и сухи треви.

Местоположението е локализирано с GPS и са осъществени измервания на засегнатите площи. Предстои да се откри дали площите са декларирани за дотации и надлежно по кои схеми и ограничения.

Служителите от дежурните екипи са в непрекъсната връзка с Регионалните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерство на вътрешните работи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР