В периода от 11-и до 17-и септември предстои традиционното провеждане

...
В периода от 11-и до 17-и септември предстои традиционното провеждане
Коментари Харесай

Провеждат „Седмица на пожарната безопасност“ във Враца

В интервала от 11-и до 17-и септември следва обичайното осъществяване на „ Седмица на пожарната сигурност “ и честването на професионалния празник на чиновниците от ГДПБЗН – 14-ти септември, оповестиха от пожарната във Враца. 
Денят 14 септември е избран за професионален празник на чиновниците от Групово дело “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” с решение № 385 на Министерски съвет на България от 13.09.1995 година По този метод е възобновена традицията от времето на първия пожарникарски събор през 1905 година, когато тази дата е определена за празник на огнеборците. На 14 септември в София се организира за първи път Събор на 17 пожарни командири от цялата страна и се слага началото на проведеното пожарно дело у нас на национално равнище. В работата на събора вземат участие пожарни командири и представители на непрофесионални пожарни сдружения.
В тази връзка в Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Враца са планувани следните мероприятия за този интервал:
- Организиране на банкет на жители за дискутиране на тематики по пожарна сигурност от 14 до 17.30 ч. за интервала от 11.09 до 13.09.2023 година – стая №2 в постройката на РСПБЗН гр. Враца, бул. „ Втори юни “ №58;
- Организиране „ Ден на отворени порти “ от 9 до 17 ч. на 11 и 12.09.2023 година  - постройка на РСПБЗН-Враца;
- Организиране на галерия с детски рисунки, взели участие в състезанието „ С очите си видях бедата “ на 15.09.2023 година – предверие на постройката на РСПБЗН-Враца.
Pojarna.com е информативен уебсайт на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Там ще откриете настояща информация и значими препоръки за това по какъв начин да извършите средата към вас по-безопасна, по какъв начин да отбраните дейно животът, здравето и имуществото си при пораждане на пожар или злополучие.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР