В периода между 8-ми септември 2016 г. и 1 юни

...
В периода между 8-ми септември 2016 г. и 1 юни
Коментари Харесай

Скоро Върджин Галактик ще възобнови пилотираните полети на СпейсШипТу с ракетен двигател!

В интервала сред 8-ми септември 2016 година и 1 юни 2017 година новият галактически транспортен съд “Юнити ” от серията “СпейсШипТу ” извърши общо девет тестови атмосферни полета, някои от които включваха свободно обмисляне и кацане на писта.

Дойде време за идващия стадий от тестванията, при които корабът ще стартира да включва ракетния си мотор. Това е сериозна фаза от тестванията – точно по време на ракетен полет в края на 2014 година почина водачът Майкъл Олсбъри.

Според думите на сър Ричърд Брансън в изявление, обещано за Блумбърг (източник), пробните пилотирани полети ще бъдат обновени скоро. Планирано е да има по един нов полет в границите на всеки три седмици. Първоначално те ще са атмосферни, само че до ноември или декември “СпейсШипТу ” ще би трябвало да доближи галактическото пространство в пилотиран режим.

Така Върджин Галактик може да се трансформира в първата частна американска компания, която след пенсионирането на галактическата совалка ще изпрати човек в космоса.

Но очакванията са за освен това. Брансън удостовери, че в случай че компанията реализира галактически полет по проект, самият той ще лети в космоса доникъде на 2018-та година. Скоро по-късно би трябвало да стартират и постоянните туристически полети.

Не е чудно за какво Върджин Галактик желае да забърза графика. Частният космодрум “СпейсПорт Америка ”, който беше открит през 2011 година за туристически цели, понастоящем пустее и става все по-нерентабилно даже и за един богат предприемач да поддържа едно призрачно оборудване в продължение на толкоз дълго време.

При всички случаи е извънредно време да се случи най-сетне нещо позитивно в региона на пилотираната космонавтика.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР