В периода 05 – 07 март 2020, в София се

...
В периода 05 – 07 март 2020, в София се
Коментари Харесай

В София се проведе първа среща по проекта Three Points Shot to Health

В интервала 05 – 07 март 2020, в София се организира интернационална среща на сътрудниците по план Three Points Shot to Health. Срещата се организира в предпазеното кафене на фондация „ Светът на Мария “ - място за трудова рехабилитация и рационализиране на умения, съобразени с самостоятелните потребности на заетите в него хора с интелектуални усложнения и беше домакинствана от Асоциация за развиване на българския спорт – сътрудник от България.

Общата цел на план Three Points Shot to Health е да възнамерява специфични тренировки по баскетбол за деца на възраст сред 10 и 16 години. Силата и пъргавината, развита с плиометрична подготовка от най-ранна възраст, би трябвало да се поддържат от специалноподготвително образование. Тези извършения би трябвало да поддържат мускулите, които най-често се употребяват в спортове, при които са нужни добър баланс и по-голяма пъргавина на ставите. В допълнение към силата, всички връзки, стави и мускули би трябвало да получат високо равнище на еластичност. След време рискът от увреждане ще намалее при подсилване и разпъване на тези елементи. Разбира се, желанието на младите спортисти да реализират триумф за малко време, само че е по-добре триумфът да се забави за сметка на здравето. Младите спортисти не би трябвало да бъдат изключвани от надпревари на високо равнище без да се вземе поради биологичната им възраст и без да са изцяло готови физиологично. Специално треньорите, работещи във възрастовия диапазон 10-16 година, са длъжни да получат особено спортно здравно образование по посочената тематика. Това образование е жизненоважно за здравето на спортистите.

Конкретната цел на план Three Points Shot to Health е да се споделят най-хубавите практики за баскетбол и да се предпазят спортистите, изключително най-младите, от рискове за здравето и обезпечаване на сигурността им посредством възстановяване на изискванията за тренировки и надпревари. Иновативните аспекти на този план се състоят в нов метод към неофициалното обучение на обучители, с цел да се предпазят младите спортисти от несъответстваща методика на тренировки.

Предложението е новаторско и в следните тематики:

- Обучение на треньорите за методите на подготовка за запазване здравето на младите играчи с поддръжката на физиотерапевти, спортни лекари, кинезитерапевти. Дейностите по плана, в това число локалните, районните и националните действия, ще дават опция на спортните експерти да работят дружно за здравето на младите баскетболисти;

- Кратък филм, който включва младежи, навлизащи в баскетбола, които да приготвят мускулите и ставите си особено за интензивни и сложни тренировки. Този филм ще бъде резултат, в който образно се изясняват изследванията за увеличение и подсилване на потенциала за придвижване на ставни и мускулни групи на млади играчи. Във кино лентата ще има специфични лечебни извършения за най-честите пострадвания и най-предизвикателните мускулни групи, изключително в баскетбола. Тези два новаторски метода ще дадат опция на плана да реализира мощно влияние върху целевата публика. Проектът е задоволителен за образование на треньори и за повишение на осведомеността им на просветително равнище.

Основният екип на плана се състои от координатора на плана (кандидат Kargenc Club), планови мениджъри (по 1 от всеки партньор), баскетболни треньори (от всеки партньор), 2 физиотерапевти, състезателен доктор и кинезитерапевт. Екипът на плана е профилиран в областите спорт, обучение, мотивация, проучвания и нововъведения и извършения. Те ще работят дружно при създаването на новаторска система на преподаване и прекачване на информация към целевите групи. Проектът има за цел да създаде практики за това по какъв начин да се предотвратят пострадванията на младите баскетболисти, изправени пред идентични провокации в целия район на Европейски Съюз.

Проект „ Three Points Shot to Health “ включва четири страни (Турция, Хърватия, Италия иБългария) и е съфинансиран от стратегия Еразъм + на Европейския съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР