В период, в който пазарът на недвижими имоти претърпява спад

...
В период, в който пазарът на недвижими имоти претърпява спад
Коментари Харесай

Доходност от 8%-9% при тези имоти

В интервал, в който пазарът на недвижими парцели претърпява спад и се сблъсква със свръхпредлагане, студентските жилища имат капацитет за развиване. В Дубай се следи значителен дефицит на парцели за студенти. В края на 2019 година по данни на консултантската компания CBRE, в 20 плана е имало едвам 5200 места за студенти, при учащи се за година 53 200 души. При това едвам 34% от тях са жители на Обединените арабски емирства, а останалите 66% са чужденци.

Зонирането на имоти предопределени за строителството на студентски жилища, за разлика от тези планувани за създаване на обекти със смесено предопределение, освен намалява риска, само че и разрешава въвеждането на избрани корекции, които форсират възвръщането на инвестицията. В случая със студентските парцели, да вземем за пример са нужни по-малко паркоместа и по този метод местата отредени за коли в тази ситуация могат да бъдат употребявани за други цели.

Жилищата предопределени за студенти генерират по-висока рентабилност за вложителите. На по-зрелите международни пазари, като да вземем за пример Англия, доходността при студентските жилища е най-много 5%-6%, което е съпоставимо с тази при останалите жилища. В ОАЕ доходността е 8%-9% на годишна база.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР