В патриархалните общества винаги когато бъде изпуснато управлението и децата

...
В патриархалните общества винаги когато бъде изпуснато управлението и децата
Коментари Харесай

Харалан Александров със свой прочит на българската политическа душевност

" В патриархалните общества постоянно когато бъде изпуснато ръководството и децата се развилнеят, идват бащите още веднъж. Много е забавно какво ще сътворят бащите, тъй като е напълно несъмнено – че стартира този поврат. Дали децата ще се смирят, или ще създадат някаква радикална дивотия – аз чакам второто, защото те не желаят да пораснат. "
Този преносен прочит на последните политически събития у нас направи общественият антрополог Харалан Александров в изявление за

Той дефинира държанието на водачите на Политическа партия като " тежко детско, безконтролно и разрушително " и акцентира, че Българска социалистическа партия внезапно си е дала сметка, че " би трябвало незабавно да се изтегля ", тъй като оставайки по отношение на палавите и разрушителни деца, стартира да генерира големи загуби ".

" Български напредък " се държи като съседа или роднината, който неотдавна е в къщата и е обезпокоен от...(не се схваща – бел. ред.), който следи. Докато " Възраждане " е с необикновен статут – това е порасналият, само че доста ядосан и ядосан наследник, който желае да преоснове цялото стопанство. Движение за права и свободи е малко по-далечен родственик, който е носителят на дълбоката патриархална подреденост, разумност и структурираност. С този ход на Корнелия Нинова тя има всички шансове да си върне символната роля на майката, която ѝ подхожда и с която доста добре се оправя. Провалът на децата е и неин неуспех. "

" Както постоянно се случва в патриархалните общества, надвиха разсъдъкът и мъдростта на възрастните, които се видяха в знамение от тези капризни, кресливи деца, които тропат с краче и желаят да стане тяхното, и взеха нещата в свои ръце ", счита Александров.

" В патриархалното общество децата са доста свидни и скъпи, на тях постоянно им се дава повече, в сравнение с са заслужили. По метода, по който партиите на смяната бяха наградени за това, че са млади. Сега възрастните си вземат назад властта – това е развой, който стартира и ще се задълбочава, и в същото време се пробват да се ориентират какво се случва – за какво тези деца са толкоз кисели, за какво са толкоз капризни, и най-сетне – какво тъкмо желаят, тъй като не е доста ясно. Те желаят да пречат, желаят да саботират и евентуално ще продължат да го вършат ", разяснява общественият антрополог в предаването " Преди всички ".

Преди да се е сдобрило фамилията, се постанова да бъдат взети незабавни ограничения за ръководство на стопанството, което върви на зле, означи в разбора си той.

" Докато тече фамилната свада, няма кой да нахрани прасето, кокошките. Върви на пагуба ситуацията. Драгият гласоподавател не е в ролята на прасето. Драгият гласоподавател е в ролята на втрещения наблюдаващ. Икономиката е в ролята на прасето. В момента прасето гладува. Всички обедняват доста осезаемо и това е резултат на развилнелите се деца, които не престават да тропат с краче, отхвърлят на поемат отговорността за неуспеха си и държат да стане на тяхното. "

Харалан Александров добави, че точно поради това стартира консолидиране към патриархални фигури като Вежди Рашидов.

По думите му " всякога, когато е коренно и брутално провокирана патриархалната власт ", откакто " прекомерно наивно е дала на идващото потомство ръководството на стопанството ", тя стартира да си връща властта  и това се случва сега у нас.

Във властта имаме към този момент трима генерали – Борисов, Радев и Янев, " утрояване на патриархалната власт в лицето на възрастни, строги, дисциплиниращи мъже ", които носят тъкмо този дневен ред – на подредеността, дисциплината, йерархията и престижа и на някакво равнище опасността от санкции ", обрисува в елементи обстановката Александров.

Според него в първите дни на новия парламент следим " нерешителен и неособено сполучлив опит да се възстановява обстановката, като трудно, поотделно, в дребни групи стартират да влизат в диалог ", откакто дълго сме били в режим на взаимно опетняване, само че " към момента са доста мощни регресивните сили, които дърпат към разпад, деструкция, бойкот ".

Харалан Александров смята, че да се построи крепко ръководство е невероятно, защото " силите на разрушението и разпада са доста мощни към момента – доста елементарно им се получи първия път и няма да се откажат току-тъй ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР