В първото пленарно заседание за тази седмица депутатите ще приемат

...
В първото пленарно заседание за тази седмица депутатите ще приемат
Коментари Харесай

Депутатите ще приемат новия правилник за работата си

В първото пленарно съвещание за тази седмица депутатите ще одобряват новия устав за работата си. Промените в досегашните правила са незначителни.

Два са главните нови моменти в правилника, признати през вчерашния ден от краткотрайната комисия за изработването му. Предвижда се един път месечно ръководителят на Народно събрание да събира ръководителите на непрекъснати комисии, с цел да координира активността им и да получава информация за темпа на законодателната активност в тях. По предложение на ГЕРБ хабилитираните преподаватели във висши образователни заведения да продължат да упражняват активността си или по избор да излязат в неплатен отпуск, запазвайки мястото си.

Не беше утвърдено предлагането на Има Такъв Народ да се обърне реда на работа на депутатите – първо да се организират съвещанията на – от 9 до 14 часа, а пленарните съвещания да са по-късно – от 14 до 19 часа. Отхвърлена беше и концепцията им блиц контролът с министрите да се организира последните два часа на съвещанието в четвъртък, вместо директно преди постоянния парламентарен надзор в петък.

Подкрепа не получи и предлагането на ПП-ДБ да бъде основана напълно нова комисия – по спорта. Така броят на непрекъснато настоящите комисии няма да се трансформира.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР