В първото класиране за 34 паралелки в област Силистра са

...
В първото класиране за 34 паралелки в област Силистра са
Коментари Харесай

В първото класиране за 34 паралелки в област Силистра са участвали 747 ученици

В първото класиране за 34 паралелки в област Силистра са взели участие 747 възпитаници , оповестиха от Регионалното ръководство на образованието в Силистра.
От тях са класирани 732 възпитаници. Не са класирани 15 възпитаници, които са показали дребен брой стремежи и балът им не е стигнал за тях.

Няма закрити паралелки преди първото класиране. В 14 паралелки са запълнени всички места. От претендентите 90, 7 на 100 са признати по първите си стремежи. По второ предпочитание са признати 6 на 100 от учениците, а по трето предпочитание са признати едвам 3 на 100. По-голяма част от учениците (68 на сто) са признати в професионално обучение. Останалите са признати в паралелки за профилирано обучение. Превесът на професионалното обучение ще се резервира, защото там има свободни места, които ще не престават да се запълват, считат експертите.

Освен класираните възпитаници други 18 възпитаници с хронични болести или със специфични просветителни потребности са ориентирани от комисия и са записани преди класирането на учениците по бал.

Двайсет и девет възпитаници от други области за кандидатствали и са признати в област Силистра. Най - доста (20) са от област Добрич. Петдесет възпитаници от Силистренска област още не са кандидатствали. Изяснява се дали имат поправителни изпити, кандидатствали ли са в други области и ще бъдат търсени и стимулирани да вземат участие в трето класиране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР