В Първо детско отделение на УМБАЛ-Бургас пристигна перфузор, купен със

...
В Първо детско отделение на УМБАЛ-Бургас пристигна перфузор, купен със
Коментари Харесай

Младоженци дариха апарат на УМБАЛ-Бургас с пари от сватбени букети

В Първо детско поделение на УМБАЛ-Бургас дойде перфузор, платен със средства, спестени от сватбени букети. Дарението бе направено през октомври от младоженци. Средствата са събрани от техните посетители, които вместо букети, подкрепили благотворителната самодейност на фамилията. Това заяви Юлия Андреева, представител на болничното заведение.

Перфузорът се употребява за интензивно венозно лекуване на бебета и дребни деца. Той замества познатата стойка за система с банка, която не е добър вид за лекуване, защото се пуска и управлява ръчно. Перфузорът, или инфузионната помпа, дозира медикамента електронно и един път програмиран, не е допустима интервенция в работата му. Това подсигурява прецизен банкет до мл, защото в отделението се лекуват бебета от 3 дни до 2 години. В отделението работят с инфузионни помпи, само че досега не разполагаха с тъкмо такава. Разликата с другите е, че през него могат да текат два разнообразни медикамента и да се употребяват два венозни пътя. Подобно лекуване се постанова постоянно при деца в доста тежко положение, изясни началникът на отделението доктор Борис Ангелов. Апаратът алармира със звуков сигнал при зародил проблем.

Това е поредна благородна самодейност на младоженци, които подаряват средствата от букети за закупуване на нова инсталация за потребностите на отделението и грижата за най-малките в последните няколко години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР