В първия си пленарен ден депутатите успяха да освободят Вежди

...
В първия си пленарен ден депутатите успяха да освободят Вежди
Коментари Харесай

Вежди Рашидов вече не е депутат

В първия си пленарен ден депутатите съумяха да освободят Вежди Рашидов като депутат. За бяха 103-ма, от " Възраждане " и Има Такъв Народ 28 депутати се въздържаха.

Припомняме, че на 9 август Рашидов разгласи желанието си да напусне Народното събрание, партия ГЕРБ и политиката като цяло. Оставката му бе поискана от протестиращи жители, които ден по-рано излязоха на второ национално шествие против насилието над дами и в поддръжка на 18-годишната Дебора от Стара Загора. Повод за това станаха цинични думи на Вежди Рашидов във връзка с дамите, претърпели принуждение, казани по време на почивката на изключителното съвещание на Народното събрание на 7 август, на което бяха признати промени в Закона за отбрана от домашно принуждение.

По време на почивката сред гласуванията на измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение някогашният министър на културата Вежди Рашидов не помни да изключи микрофона си. Наблизо обаче имаше включен микрофон, на който се чу извънредно цинично изявление по отношение на случая с нападнатото 18-годишно момиче от Стара Загора. " С какво е по-различен? Има и в този момент закони. К`во чешеме езици? Всички к***и се разсъниха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна ", бяха думите на Рашидов.

Вследствие на грубия гаф още същия ден парламентарната група на ГЕРБ се разграничи от депутата и изиска той да подаде оставка като ръководител на Комисията по културата и медиите в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на партията, което Рашидов и направи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР