В първия си пълен работен ден на новия пост американският

...
В първия си пълен работен ден на новия пост американският
Коментари Харесай

Байдън представи национална стратегия за преодоляване на епидемията от коронавируса

В първия си цялостен работен ден на новия пост американският президент Джо Байдън сложи началото на национална тактика за ограничение на епидемията от ковид, представяйки съгласуван федерален отговор на рецесията, на какъвто предшественикът му Доналд Тръмп се противопоставяше, съобщи ДПА.

Стратегията на Байдън цели да възвърне доверието в държавното управление, да форсира имунизационната стратегия, да ускори тестването и носенето на маски, да докара до безвредно отваряне на учебните заведения и обособените стопански браншове и да реализира расова правдивост.

" Ние можем да победим и ще победим Covid-19. Америка заслужава отговор на пандемията, който да е учреден на просвета, данни и публично здраве - а не на политика ", съобщи в официално съобщение Белият дом. " Националната тактика дава пътна карта за извеждане на Америка от най-тежката здравна рецесия за последните 100 години. ", се споделя още в официалното съобщение.

Планът обрисува и десетина ограничения в областта на изпълнителната власт, които ще бъдат подхванати от Байдън през първите два дни от ръководството му, добавя Белият дом.

По-късно през днешния ден се чака новият президент демократ да разяснява проекта на държавното управление си за справяне с епидемията от ковид и да подпише укази.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР