В първия си мач след раздялата с Нико Ковач тимът

...
В първия си мач след раздялата с Нико Ковач тимът
Коментари Харесай

Поредна победа и Байерн вече е на осминафиналите в ШЛ

В първия си мач след раздялата с Нико Ковач отборът на Байерн (Мюнхен) надделя Олимпиакос с 2:0 вкъщи и към този момент е осминафиналист в Шампионската лига. Германците имат 12 точки от четири кръга в група “В”, а гръцкият противник е финален с 1 пункт. Другите два тима в групата са Цървена звезда и Тотнъм.

Под управлението на краткотрайния треньор Ханзи Флик баварците въобще не впечатлиха с изявите, като изключително през първата част бяха доста инертни. Все отново след почивката те се разиграха и стигнаха до триумфа след попадения на Роберт Левандовски (69’) и Иван Перишич (89’). В Мюнхен към този момент стартират да мислят за дербито с Борусия (Дортмунд) в събота. Флик не включи Филипе Коутиньо и Тиаго Алкантара в стартовия състав. Двамата бяха измежду играчите, с които Байерн загуби тежко с 1:5 от Айнтрахт (Франкфурт) в събота. Шанс в халфовата линия получиха Леон Горетцка и Томас Мюлер, както беше дадено от Флик. Отзад имаше нова двойка централни бранители - Хавиер Мартинес и Дейвид Алаба.

The #FCBayern boys to face Olympiacos this evening #FCBOLY #MiaSanMia pic.twitter.com/pyzTZAMRDV
— FC Bayern English (@FCBayernEN) November 6, 2019

Гърците заложиха на скица 4-1-4-1 с Мигел Анхел Гереро на върха на офанзивата.

Η ενδεκδα της ομδας μας για το ματς κντρα στην Μπγερν Μονχου! / The line-up for today's match against @FCBayern! #Olympiacos #UCL #FCBOLY #FCBayern #Football #LineUp pic.twitter.com/NAtKrYitaX
— Olympiacos FC (@olympiacosfc) November 6, 2019
Преди две седмици германците се бяха наложили с 3:2 в Пирея в предходния мач посред им. Горетцка насочи първия рисков изстрел в 5-ата минута, който обаче беше избавен от стража на гостите. Малко по-късно Горетцка отново шутира отдалеко, само че доста по-неточно. В 15-ата минута Олимпиакос пропусна да накаже отбраната в алено.
 Байерн Мюнхен - Олимпиакос @@@

В тези минути Байерн никога не играеше мощно. Все отново Роберт Левандовски съумя да стреля с глава, само че Жозе Са нямаше проблем.

Първият най-хубав късмет за баварците беше направен от Кингсли Коман в 34-ата минута, само че и този път Са беше на мястото си под рамката на вратата на Олимпиакос. Минута по-късно Мюлер приключи нова офанзива - също с удар в ръцете на вратаря.
 Байерн Мюнхен - Олимпиакос @@@

В 45-ата гредата избави гостите, откакто рикошет насочи кълбото в нея.

С началото на второто полувреме мюнхенци се втурнаха да нападат. Така в 50-ата Горетцка засече с глава от упор, само че и този път Жозе Са показва отличен инстикт. Португалецът продължи да отчайва противника, като в 60-ата парира подъл шут на Коман.

This keeper #FCBOLY 0-0 pic.twitter.com/LpRuO8H52j
— FC Bayern English (@FCBayernEN) November 6, 2019
Следващата заплаха пред вратата на Олимпиакос обаче приключи с гол. В 69-ата Коман центрира доста остро и Левандовски единствено насочи топката в мрежата - 1:0.

Две минути по-късно мюнхенци можеха да решат всичко, само че Коман не доближи подадената му от Серж Гнабри топка на празна врата. Независимо че губеха, играчите на Олимпиакос нямаха никакви сили даже да натиснат. Логичното се случи минута преди края, когато влезлият преди малко Перишич вкара за 2:0.

4 games
4 wins

We're through to the knockout stages #MiaSanMia #FCBOLY pic.twitter.com/avcmryl3R7
— FC Bayern English (@FCBayernEN) November 6, 2019 МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Шампионска Лига 4 кръг, сряда 6 ноември  Байерн Мюнхен 2:0краен резулат  Олимпиакос
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР