В първия работен ден от седмицата преди обяд облачността ще

...
В първия работен ден от седмицата преди обяд облачността ще
Коментари Харесай

Предимно слънчево в следобедните часове

В първия работен ден от седмицата преди обяд облачността ще е най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания, след обяд ще понижава над доста региони до слънчево. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток ще е от север-североизток, до сдържан, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Ще бъде относително хладно с оптимални температури най-вече сред 17° и 22°, в София - към 20°. Преобладаващите минимални температури ще са сред 7° и 12°, в София - към 9°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна, само че единствено на изолирани места ще превали. След обяд облачността ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабне.

В планините преди обяд облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се раздира и понижава. Вятърът краткотрайно ще отслабне, ще е най-вече сдържан от запад-северозапад, само че вечерта още веднъж ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 7°.

Във вторник и сряда облачността ще е променлива,но ще е съвсем без превалявания. През първия ден вятърът ще е от север-северозапад, слаб до сдържан, през втория ще отслабне, в Източна България ще се смени с изток-югоизточен. Във вторник температурите ще се покачат с 2-3 градуса, в сряда още веднъж едва ще се намалят. В четвъртък ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно, на обособени места сутринта с краткотрайна мъгла. Ще стартира стопляне.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР