В първия пролетен ден Археологически комплекс „Калето“ в Мездра оживя

...
В първия пролетен ден Археологически комплекс „Калето“ в Мездра оживя
Коментари Харесай

Ученици посрещнаха пролетта в АК Калето в Мездра

В първия пролетен ден Археологически комплекс „ Калето “ в Мездра оживя от жизнеспособен смях и радостна детска врява. Ученици от II б клас на ОУ „ Христо Ботев “ с класен началник Христинка Иванова и ученици на ПГ „ Алеко Константинов “, които са от клуб „ Приятели на АК „ Калето “ посрещнаха и поздравиха пролетта пред високите скали на крепостта. Водещ на събитието бе основният специалист „ Култура и художествена изложба “ на общинска администрация. Светла Дамяновска.
Второкласници зарадваха присъстващите с рецитал на стихове за пролетта, а учениците от професионалната гимназия извършиха фрагменти от национални песни за цветята.
Впечатляващи със своя финес и великолепие бяха творбите на Светла Дамяновска от следващата й галерия – живопис „ Цветя и дантели “, експонирана и открита на пролетното празненство.
Виталността и изяществото от художествените платна се придвижи върху дантелата, която децата се пробваха да плетат на една кука. Демонстрацията на плетене беше направена под вещото управление на баба Виолета. Смел доброволец беше второкласничката Ивайла, която направи първите си стъпки в тази елегантен поминък.
Приятна и вкусна изненада за присъстващите сервираха учениците на Сашка Иванова от паралелката по кетъринг с дегустацията на обичайни ястия.
И участници, и посетители се заредиха с сила и пролетно въодушевление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР