В първия пленарен ден за седмицата се очаква да стане

...
В първия пленарен ден за седмицата се очаква да стане
Коментари Харесай

Развръзката: Ще гласува ли НС новото правителство?

В първия пленарен ден за седмицата се чака да стане ясна ориста на проектокабинета " Габриел ", който през вчерашния ден беше показан пред президента Румен Радев, макар че в програмата на Народното събрание отсъства гласуването на новия кабинет

След връчването на осъществявания мандат, от ПП-ДБ оповестиха, че състава на проектоправителството не е обсъждан с тях. Оказа се даже, че не е желано единодушието на номинираните за министри, а министър председателят в оставка Николай Денков съобщи, че отхвърля да взе участие в този състав на държавно управление. Последваха го и други номинирани за министри от групата на ПП-ДБ.

Президентът издаде декрет, с който предлага Народното събрание да избере номинираната за министър председател Мария Габриел. По-късно от ПП-ДБ желаеха президентът да отдръпна указа.

От президентската институция дадоха отговор, че указът на президента по член 99 няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предложение за гласоподаване от Народното събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър-председател. 

Дали ще се стигне през днешния ден до гласоподаване на кабинета " Габриел " в Народното събрание  е под въпрос. В 8.30 часа ГЕРБ-СДС привикват конференция, на която чакаме отговор на този въпрос.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР