В първия ден от руското нашествие в Украйна покъртителната снимка

...
В първия ден от руското нашествие в Украйна покъртителната снимка
Коментари Харесай

Коя е жената, която се превърна в символ на войната в Украйна и разтърси света

В първия ден от съветското настъпление в Украйна покъртителната фотография на едно женско лице обиколи медиите и раздруса международната общност. Една украинка, чиито дълбоки сини очи покориха сърцата на милиони фенове и интернет консуматори по земното кълбо.

Коя е дамата, трансформирала се в знак на нещастието в Украйна, чието увито в бинт окървавено лице, сграбчва за гърлото, крещейки без думи за болката на един изплашен народ.

Името ѝ е Олена Курило – шеф и преподавател в гимназия в 30-хилядния град Чугуев, Харковска област, а фрагментите с бинтованата глава я направи икона на нашествието на Русия на 24 февруари.

„ Готова съм на всичко за родината си. Сега просто се веселя, че съм жива, тъй като това е знамение. Явно имам ангел пазител “, споделя Олена през сълзи. Домът ѝ към този момент го няма – той е погубен от изстреляна ракета. Никой не може да повярва, че при сходна разрушителна офанзива, сринала съвсем цялата постройка, Курило е оживяла.

„ Всички познаваме историята. Сякаш не вярвахме, че сходно нещо може да ни се случи “, споделя с болежка Олена.

Първият ден от военните дейности на Русия бяха жигосани обаче от гибелта на едно дете - нейно съседче, което за жал нямаше шанса на учителката. Става дума за невръстно момченце, което загуби живота си при бомбардировките над жилищната постройка.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР