В първите дни на есента, когато слънцето все по-рядко се

...
В първите дни на есента, когато слънцето все по-рядко се
Коментари Харесай

Как да останем здрави и в добро настроение в началото на есента

В първите дни на есента, когато слънцето все по-рядко се поддава иззад облаците, пада имунитета, превзема ни меланхолията и има по-голяма възможност да се разболеем.

За да избягаме от вирусите и от подтиснатото и тъмно въодушевление, би трябвало да създадем някои значими промени в своя всекидневен обред. Ние подбрахме няколко неща, които по натурален път ще ни оказват помощ да навлезем по-лесно в есента здрави и в положително въодушевление.

Мислете за идващото премеждие
Това е много явно, само че повярвайте ни, работи безотказно. Ако сте заети с упованието на нещо ново, нещо хубаво, то вие ще изпитвате благополучие. Това може да е пътешестване, ново занимание, някакви завършения в компанията на другари. И бъдете сигурни, че даже една разходна отвън града през уикенда, още веднъж прави работа.

Тренирайте
Вече стана ясно, че спортът усилва живота, по тази причина се пробвайте да отделяте най-малко по 15-30 мин. за физическа интензивност всеки ден. Ако заложите на танци, джогинг или каране на колело, ще ви е по-забавно и обезпечено ще повдигнете настроението. Хората, които са в меланхолия нямат предпочитание да се движат или пък да излизат на открито, може да заложат на леки придвижвания вкъщи. Ако съумеете да превърнете упражненията в табиет ще видите, че не след дълго ще се чувствате доста по-добре.

 Как да останем здрави и в положително въодушевление при започване на есента

Започнете да се храните вярно
Старайте се да ядете здравословно. В първите дни на есента хапвайте повече плодове и зеленчуци, с цел да наситите организма с витамини и минерали и по натурален път да „ изгоните ” вирусите от себе си. Ако към този момент ви е обхванала есенната потиснатост (или по-лошо, депресия), някои от вас може да нямат предпочитание за ястие, други пък да прекаляват. Ако и на вас ви се отразява по сходен метод, тогава би трябвало да сте много по-внимателни с това какво хапвате.

Спете повече
За да се възвърне по-добре организма ви, най-хубавото, което може да извършите, е да заложите на почивката и положителния сън. Опитайте се да лягате половин час по-рано от нормално и напълно скоро тялото ви ще влезе бързо в естествения темп.

Не забравяйте заниманието си
Колкото и да не ви се желае да се надигнете от дивана в мрачните есенни дни, не забравяйте да обръщате внимание на заниманията си, без значение какви са те. Четете книги, рисувайте и впрегнете цялото си въображение във всевъзможни приятни и изобретателни занимания. Това ще ви донесе доста положителни страсти. Не забаравяйте да се виждате с околните си другари, обърнете повече внимание на домашния си любим. Гледайте нови филми или сериали, които да ви разтоварят от ежедневния стрес.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР