В парк Бачиново в Благоевград затварят една от атракциите -

...
В парк Бачиново в Благоевград затварят една от атракциите -
Коментари Харесай

Затварят въжения парк в Благоевград

В парк Бачиново в Благоевград затварят една от атракциите - въжения парк. При инспекция от общината са открити две дървета, които са изгнили. На тези дървета са завързани въжетата на атракциите и това е причина за заплаха за хората, предава.
 Дете е в кома след рухване във въжен парк в Благоевград Виж още
Паркът е обичано място за забавление за жителите и гостите на града. Някои от посетителите са на мнение, че не трябва да се затваря целият парк.

" Опасно е, несъмнено. Паркът не трябва да е затворен, а реновиран ", счита клиент на парка.

" Според мен, би трябвало да минат експерти, които да огледат дърветата и да преценяват кое би трябвало да се отреже, само че целият парк да се затваря, едва ли ", добави гражданин на града.

Но съгласно други, в случай че е рисков, би трябвало да се затвори.

" Другата седмица ще създадем среща с проектанта на оборудването и намерим най-хубавия вид за смяна на трасето и да обезапасим това място ", сподели инж. Венелин Трошанов.

Преди 5 години в парка се случи тежък случай, про който падна дете и изпадна в кома. То бе превозено в благоевградската болница и при приемането му е било в схващане, само че по-късно е изпаднало в кома. Направен е скенер, при който е открито, че момичето е с черепно-мозъчна контузия и с кръвоизлив в мозъка. Собствениците на оборудванията обясниха тогава, че момичето е било изцяло обезопасено, когато се качило във въздуха. Според тях детето не е спазило инструкциите и откачило по едно и също време и двете предпазни куки.

Детският въжен атракцион в парк " Бачиново " отвори порти през 2014-а, стопанисва се от община Благоевград.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР