В Париж ще се проведе обществено допитване за“ или против

...
В Париж ще се проведе обществено допитване за“ или против
Коментари Харесай

Париж прави референдум за тротинетките на самообслужване

В Париж ще се организира публично допитване „ за “ или срещу скутерите на самообслужване на 2 април, оповестява в блога си икономическият публицист Апостол Апостолов.  

Париж беше първият град в Европа, който се отвори към пазара на споделени електрически скутери през 2018 година Превозните средства могат да бъдат оставени на всички места и взети от мобилно приложение. Трите оператора, лицензирани да отдават електрически скутери във френската столица, са Lime, Dott и Tier.  

Кметството на Париж е решено да забрани 15 000 електрически скутери на американската компания Lime. Властите акцентират, че возилата съставляват заплаха, стресират пешеходците и в допълнение запушват тесните улици, разяснява The Guardian. Фирмата от своя страна изпрати до потребителите мейл, с цел да ги призове да се записват в изборния указател и да гласоподават.

" Докажете, че сте регистрирани да гласувате и да получите гратис 10-минутно пътешестване до нас ", приканват от компанията в особено послание. Акцията, обаче, провокира неодобрение и уредникът бе упрекнат в пазаруване на гласове.

Дейвид Белиард, заместник-кмет по превоза и публичните пространства, написа в Туитър, че предлагането за " пазаруване на гласоподаватели " не е доста хубаво. Според него ходът на Lime не нарушава закона, защото гласуването е било инициирано от кметството и не е било предмет на същите правосъдни правила като общинските избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР