В пантеона на българската свобода и независимост има много имена,

...
В пантеона на българската свобода и независимост има много имена,
Коментари Харесай

Радев: Левски продължава да сочи пътя към републиката, която остава блян за поколенията българи

В пантеона на българската независимост и самостоятелност има доста имена, само че в националната памет Левски е непостижим. Малцина са обичани по този начин мощно и безусловно като Левски, може би тъй като народът ни имаше потребност от своя Апостол на свободата освен в робските години , ние се нуждаем от него не по-малко и през днешния ден, век и половина след неговото обесване.

Това съобщи президентът Румен Радев.

" От Левски пазим едно тефтерче, къси писма и кичур коси , само че непримиримият Дякон е единственият съд, пред който всички българи се усещаме равни ", сподели Радев и добави, че Апостолът на свободата продължава освен да ни сочи кривиците , да бъде нашата съвест и да смущава нашето равнодушие, само че и продължава да сочи пътя към онази република, която остава идеал за поколенията българи.

Държавният глава откри мултимедийната цифрова експозиция " Изповедта на Апостола " в Националната изложба " Квадрат 500 ", отдадена на делото на Васил Левски посредством съчетанието на модерни цифрови средства, в това число холограмен облик на Апостола на свободата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР