В памет на негово кралско височество, херцогът на Единбург, 1921-2021

...
В памет на негово кралско височество, херцогът на Единбург, 1921-2021
Коментари Харесай

Ще успее ли принц Хари да се върне в Англия?

„ В памет на негово кралско височество, херцогът на Единбург, 1921-2021 година Благодарим ви за преданата работа. Ще липсвате доста на всички “ – с това известие на страницата на своята фондация Archewell принц Хари и Меган Маркъл уважиха принц Филип, откакто през вчерашния ден бе оповестена негова кончина. Според People се чака херцогът на Съсекс да се върне в Англия, с цел да участва на погребението, което ще премине в доста стеснен кръг.

Това ще бъде първото му завръщане в родината, откакто при започване на 2020-а двамата с Меган се реалокираха в Америка. В момента двамата живеят в Монтесито, Карифолния дружно с дребния им наследник Арчи в очакване на второ си дете. Към момента не е ясно дали херцогинята на Съсекс ще придружи брачна половинка си. Според Анджела Левин, която е кралски биограф, вероятността за това е доста дребна, поради напредналата бременност на херцогинята.

Още когато херцогът на Единбург беше приет в болница по-рано тази година и положението му беше влошено, принц Хари е възнамерявал да лети до Англия при положение на съдбовно развиване, заявявайки, че ще направи всичко допустимо да участва на погребението на дядо си.

An Online Book of Condolence is now available on the Royal website for those who wish to send a personal message of condolence: https://t.co/0w7Vd7kYq0

Visit https://t.co/utgjraQQv5 for updates from Buckingham Palace and information about The Duke of Edinburgh's life and work. pic.twitter.com/fkV4FTvhqI
— The Royal Family (@RoyalFamily) April 9, 2021
Херцогът и херцогинята на Съсекс обаче са изправени пред вероятността да прекарат най-малко пет дни под карантина, в случай че се върнат в Обединеното кралство, в случай че не получат освобождение - макар че двойката към момента не е оповестила обществено дали ще участва.

Съгласно настоящите разпореждания, всеки, който пътува до Англия, би трябвало да бъде подложен карантина в мястото, където е отседнал, или в хотел за 10 дни. Посетителите би трябвало да си създадат и два теста за ковид, откакто дойдат.

Периодът на самоизолация може да бъде понижен на пет дни, в случай че вторият тест за Covid-19 е негативен. Предвид статута му на член на кралското семейство, се допуска, че Хари ще бъде освободен от рестриктивните мерки за пътешестване. Нещо, което се позволява при членове на дипломатически задачи и консулски служби в Обединеното кралство, чиновници или представители на интернационалните организации. В името на публичното здраве обаче те са „ мощно насърчавани “ да преминат проби дневно втори и ден осми след идването си в страната.

 
Протоколът след гибелта на принц Филип

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР