В отговор на нарастващите атаки срещу търговски плавателни съдове от

...
В отговор на нарастващите атаки срещу търговски плавателни съдове от
Коментари Харесай

Заради нарастващите атаки на хусите: Дузина държави ще патрулират в южната част на Червено море

В отговор на възходящите офанзиви против търговски плавателни съдове от бунтовниците хуси в Йемен, повече от дузина страни, в това число Съединените щати, в този момент ще патрулират взаимно и ще обменят разследваща информация в южната част на Червено море и Аденския залив, заяви Voice of America (VOA) .

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин изясни нуждата от по този начин наречената интервенция " Пазител на просперитета " по време на посещаване в Бахрейн във вторник. " 10 до 15 % от международната търговия се движи през Червено море. Така че поддържането на тази търговия без спиране или тормоз е значимо за всички наши страни. И това е жизненоважно за поддържането на учреден на правила интернационален ред ", съобщи той.

Според Voice of America (VOA) подкрепяните от Иран бунтовници хуси настояват, че дейностите им са възмездие за военните интервенции на Израел в Газа. Но международното наказание на дейностите на бунтовниците става все по-силно, сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби по време на брифинг в Белия дом. Министър Остин свика в района среща с министри, началници на защитата, висши представители от 43 страни, както и от Европейския съюз и НАТО, с цел да обсъдят какво да вършат в отговор на тази възходяща опасност.

В Газа във вторник нямаше отмора от израелската военна атака против бойците на " Хамас ", които на 7 октомври започнаха офанзива против Израел, убивайки минимум 1200 души и вземайки повече от 200 заложници. Но израелският президент Исак Херцог остави отворена вратата за контрактувано помирение с тяхното управление. " Израел е подготвен за нова филантропична пауза и спомагателна филантропична помощ, с цел да разреши освобождението на заложниците. И отговорността е напълно на управлението на " Хамас ", съобщи той.

Висшият чиновник на " Хамас " Басем Наим обясни позицията на организацията. " Потвърждаваме позицията си на безапелационен отвод от осъществяване на каквато и да е форма на договаряния за замяна на заложници в границите на продължаващата израелска геноцидна война. Ние обаче сме отворени за всевъзможни начинания, които способстват за преустановяване на експанзията над нашия народ, като отворим пропускателния пункт, с цел да докараме помощ и да предоставим помощ на нашия палестински народ ", сподели той. И означи, че Министерството на здравеопазването в Газа пресмята, че броят на починалите палестинците е достигнал съвсем 19 500, като повече от 52 000 цивилни са ранени. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР