В отговор на Механизма за гражданска защита на ЕС, десет

...
В отговор на Механизма за гражданска защита на ЕС, десет
Коментари Харесай

 ЕС предоставя критична помощ за  борбата с пожарите в Средиземноморието

В отговор на Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз, 10 държави-членки на Европейски Съюз, в това число България , се ангажираха с присъединяване в напъните за гасене на пожарите в Гърция, като изпратиха 490 пожарникари и 7 противопожарни самолета в разнообразни региони на страната. Също по този начин, екип на Европейски Съюз оказва помощ с координирането на интервенциите в Гърция, а сателитната система на Европейски Съюз " Коперник " дава оценка на вредите в няколко региона, в това число в Атика и Родос.

Помощта на Европейски Съюз включва и авариен флот на rescEU , който съдържа 10 междинни самолета-амфибии, 14 по-леки самолета и 4 средни/тежки хеликоптера. Това допълнение към групата за гражданска отбрана на Европейски Съюз укрепва реакцията при изключителни обстановки, като обезпечава запас, когато националните средства не са задоволителни.

Освен това, с цел да бъде по-добре квалифициран за поддръжка по време на сезона на горските пожари, Европейски Съюз укрепва своя Координационен център за реагиране при изключителни обстановки със профилиран екип за горски пожари. Този екип следи, планува и реагира в точния момент на развиването на горските пожари.

Държавите-членки могат да задействат Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз , с цел да изискат помощ за справяне с горските пожари, и rescEU също по този начин укрепва гражданската отбрана на Европейски Съюз, като дава аварийни потенциали.
 Самолет, гасящ пожарите в Гърция, се разруши
Самолет, гасящ пожарите в Гърция, се разруши

На борда му е имало двама души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР