В отговор на думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че Министерският

...
В отговор на думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че Министерският
Коментари Харесай

Мария Габриел: Има време до ротацията, до тогава министрите трябва да вършат работата си

В отговор на думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че Министерският съвет е тим Б, тъй като всичко зависи от Народното събрание, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел съобщи, че България е парламентарна република и всички виждат, че има работещ парламент. Вижда се също, че има резистентност и предвидимост в страната, тъй като изпълнителната и законодателната власт работят, приказват си и споделят общи цели, сподели още Габриел.

Това е тимът на България, който споделя общи полезности и отбелязва общи резултати дружно в Народното събрание и в изпълнителната власт – това е методът, по който виждам аз страната, уточни още Мария Габриел, предаде БНТ.

На въпрос подготвена ли е към този момент с екипа си след ротацията, тя още веднъж акцентира, че с акад. Денков са на една и съща позиция и че занапред предстоят диалози. Според нея, ще се направи оценка на работата на всеки министър и на осъществяването на заложените задания в управническата стратегия. По думите ѝ, има задоволително време до ротацията, а дотогава би трябвало да се даде опция на министрите да правят своята работа.

На въпрос дали има към този момент изясненост в некоалицията кой ще поеме поста външен министър и дали самата Габриел няма да остане на него, тя още веднъж сподели, че все още няма да разяснява имена на министри и да дава каквито и да било индикации. Подчерта, че и за нея в този момент е най-важно да продължи умерено да прави работата си като външен министър.

По мотив ориста на нашите моряци, макар заявките от през вчерашния ден, че те са признати по-скоро като посетители, в сравнение с като пленници, вицепремиерът Габриел съобщи:

„ Промяна няма, от ден първи и ситуационният център, и екипът в Министерство на външните работи, дружно със службите в България, и с интернационалните сътрудници наблюдават обстановката от близко. Ние можем единствено да сме признателни за положителното отношение и е значимо в действителност в този миг да запазим поверителност, с цел да може да си дадем късмет нашите, българските моряци да ги забележим още веднъж в страната. “

https://www.24chasa.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР