В отговор на деветия пакет от санкции на ЕС Москва

...
В отговор на деветия пакет от санкции на ЕС Москва
Коментари Харесай

След един месец Русия отговори на деветия пакет от санкции на ЕС

В отговор на деветия пакет от наказания на Европейски Съюз Москва разшири листата със наказания и забрани на редица високопоставени чиновници на Европейски Съюз да влизат в страната.

Според съветското външно министерство, оповестява ТАСС, ответните ограничения засягат ръководителите на организациите за сигурност на Европейски Съюз и ръководителите на държавните и комерсиалните компании, които създават и доставят оръжия и военно съоръжение на Киев .

На редица европейски жители, които Москва упреква в " систематична обществена антируска изразителност ", също е неразрешено да влизат в Русия. По-специално беше конкретизирано, че описът включва " някои членове на Европейския парламент ".

Към текста на изказването обаче не е прибавен цялостният лист на хората, на които е неразрешено да влизат в Русия.

От февруари 2022 година насам Европейски Съюз и западните страни последователно вкараха невиждани наказания против Кремъл поради нашествието му в Украйна, и постановиха девет пакета от стопански и самостоятелни наказания против Русия, в това число решение за ембарго върху доставките на съветски нефт за общността от 5 декември,.

На 1 , който включи в черния лист 141 души и 49 юридически лица, стартира процедура за отнемане на четири съветски телевизионни канала от ефирно време в Европейски Съюз ( " Първи канал ", " РЕН ТВ ", " НТВ Мир " и " Русия 1 " ), наложи ограничавания на три съветски банки, както включи забрани за експорт, като разшири листата с авиационните артикули, неразрешени за експорт в Русия: не разрешиха се самолетните мотори и техните елементи - както за пилотирани, по този начин и за безпилотни самолети.

Руското външно министерство акцентира, че глобите на Европейски Съюз са опит за оказване на напън върху Русия. " Смятаме, че сходни дейности на Европейски Съюз са противозаконни и подкопават международноправните преимущества на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", декларират от външното министерство, като показват, че " всички вражески дейности на западните страни ще продължат да получават навременен и съответен отговор ".
 Санкции: Кремъл изнася повече петрол, а получава по-малко долари
Санкции: Кремъл изнася повече петрол, а получава по-малко долари

Тревожна наклонност - съветският петрол се търгува под $60 за барел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР