В основата на обвинението ще залегне факта, че като не

...
В основата на обвинението ще залегне факта, че като не
Коментари Харесай

Шведският съд разреши на Грета Тунберг да съди държавата

В основата на обвиняването ще залегне обстоятелството, че като не прави задоволително, с цел да ограничи световното стопляне до 1.5°С, Швеция нарушава Европейската спогодба за правата на индивида.

„ Окръжният съд през днешния ден издаде призовка по нашумял групов иск. Исканията по делото са съдът да дефинира, че страната има обвързване да предприеме избрани съответни ограничения за ограничение на изменението на климата ”, се споделя в изказване на съда.

Шведската страна разполага с три месеца, с цел да отговори, преди делото да стигне до чуване или да бъде уредено документално, споделиха от съда, само че не показаха по кое време би трябвало да бъде позволен въпросът.

Aurora желаят съдът да реши, че считано от 2019 година, Швеция би трябвало да понижи парниковите си излъчвания минимум с 6,5 до 9,4 милиона тона въглероден диоксид годишно.

„ Здравето и бъдещето на планетата, както и нашето, зависят директно от това дали нашите политици признават или не сериозността на климатичната рецесия и по тази причина Aurora желае да направи всичко допустимо,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР