В основата на грижата за нашето лице и тяло са:

...
В основата на грижата за нашето лице и тяло са:
Коментари Харесай

Какво е пилинг за лице? Видове, начин на употреба, ползи и рецепти за свежа кожа на лицето

В основата на грижата за нашето лице и тяло са: разчистване, навлажняване и ексфолиране на мъртвата кожа. За страдание постоянно забравяме за тази последна стъпка, само че тя е доста значима. Какво е пилинг, по какъв начин да го използваме, какви са изгодите от него? Ще разберете от тази обява!

Какво е пилинг?

Пилингът е козметична процедура, която има за цел унищожаване на мъртвите кафези на кожата посредством ексфолиране, което води до възстановяване на външния й тип и унищожаване на несъвършенствата. Стимулира производството на нови кафези. Достига освен до роговия пласт, само че и до по-дълбоките пластове.

Благодарение на потреблението на пилинг можем да изсветлим петна, да изгладим кожата, да подобрим нейното кръвоснабдяване. Също и да увеличим усвояването на хранителни субстанции и да я подготвим за по-нататъшна грижа. Пилингът подкрепя и лекуването на акне и регенерацията на епидермиса.

Какви типове пилинг има?

Пилингите могат да бъдат разграничени на:

  • Механичен пилинг – мъртвата кожа се отстранява благодарение на абразивни субстанции, да вземем за пример диамантени или корундови кристали. Размерът на тези частици се избира според от вида кожа и нейните потребности. В случай на суха и сензитивна кожа би трябвало да се употребява по-малко инвазивно лекуване, а при мазна кожа със запушени пори би трябвало да се употребява мощно и надълбоко ексфолиращо лекуване.
  • Ензимен пилинг – той е минимум инвазивен, по тази причина се предлага за сензитивна. Ексфолирането се получава с помощта на действието на ензими. Това е основно папаин и бромелаин, получени от папая и ананас. Протеаза от скотски генезис, да вземем за пример пепсин, и синтетични ензими, да вземем за пример кератолин, също могат да се употребяват.
  • Химичен пилинг – действието му се основава на химични съединения с определени концентрации. Използват се плодови киселини, както и да вземем за пример гликолова или млечна киселина. Най-често се предлага за зряла кожа, която има потребност от обтягане, изглаждане и подсилване.
  • Кавитационен пилинг – употребява явлението кавитация, което поражда заради понижаване на налягането. При контакт с ултразвук се образуват микромехурчета, които по-късно се разпадат. В резултат на това мъртвите кафези на роговия пласт се разграждат. Този тип пилинг може да се употребява за всички видове кожа, като изключително се предлага за склонна към акне кожа с проблеми с черни точки.

Кавитационен пилинг – какъв брой постоянно?

Такъв пилинг би трябвало да се прави на всеки 3-4 седмици, като времето сред процедурите може да се усили до най-много 6-8 седмици. През лятото е по-добре да го заобикаляме, тъй като мощната слънчева радиация може да раздразни кожата ни.

Пилингите могат да се разделят и съгласно дълбочината на ексфолиране.

  • Дълбок пилинг – доближава дълбоки пластове на кожата, даже над 0,6 мм. Използва се единствено в кабинетите по естетична медицина и се ползва при трайни промени, като белези от акне и бръчки.
  • Средно бездънен пилинг – доближава равнището на епидермиса и горния пласт на дермата. Извършва се под наблюдението на експерт.
  • Повърхностен пилинг – такива процедури могат да се правят в салона, само че и вкъщи. Под наблюдението на експерт е по-добре да използваме съдържащи киселини, елементарно можем да използван т.нар ексфолианти, които можем да купим в магазин за козметика или да приготвим от натурални съставки.

Пилингите могат да бъдат разграничени и съгласно частта от тялото, върху която се употребяват. Това са пилинги за лице, тяло, ръце, крайници и устни.

Как да употребявате пилинг за лице?

Редовното потребление на скраб за лице е доста значима част от вашата грижа. Трябва да го вършим приблизително 1-2 пъти седмично, за сензитивна кожа може да е на всеки 2 седмици.

Ако имате деликатна кожа, изберете ензимен пилинг. За мазна или смесена кожа най-добре ще работи финозърнест, съдържащ абразивни гранули. Трябва да изберете пилинг с по-едри зърна, изключително в случай че имаме себорейна кожа.

1. Как да употребявате зърнен пилинг вкъщи?

Нанесете върху добре почистена и леко влажна кожа на лицето. Нанесете малко количество от него върху ръцете си и го разнесете деликатно върху кожата. Нека създадем гальовен масаж с кръгови придвижвания. Внимавайте с деликатната зона към очите. След 1-2 минути измийте щедро с хладка вода и нанесете крем, за предпочитане със мощно овлажняващ резултат.

2. Как се употребява ензимен пилинг?

Ензимният пилинг се употребява по напълно друг метод. Нанася се като маска – върху усърдно почистена кожа на лицето. Нанесете продукта, като избягвате деликатната зона към очите и оставете за към 10-15 минути, според от инструкциите на опаковката. Понякога даже може да продължи цяла нощ. Отмийте пилинга с топла вода.

След ензимен пилинг кожата ни ще бъде почистена, гладка и сияйна, както и добре готова за по-нататъшна грижа. Струва си да нанесете подхранваща или овлажняваща маска след тази процедура. Ефектите ще са приемливи!

Пилинг за лице – по какъв начин да си го приготвите вкъщи?

Ако обичате сами да приготвяте козметика, можете да опитате да си извършите пилинг с натурални съставки. По-долу са някои елементарни предписания.

  • Пилинг с киви – намачкайте едно киви с блендер или вилица. Добавете няколко супени лъжици тръстикова захар и към две чаени лъжички настъргана лимонова кора. Разбъркайте до приемане на еднородна консистенция. Този пилинг ще овлажни и подхрани кожата, както и ще я озари.
  • Пилинг за лице с кафе – подобаващ за хора с мазна и комбинирана кожа. Ще ни трябват три чаени лъжички наслойка от сварено кафе, чаена лъжичка канела и към пет чаени лъжички зехтин. След като смесите тези субстанции, нанесете пастата върху лицето си и масажирайте с кръгови придвижвания. Изплакнете щедро.
  • Пилинг от овесени ядки – овесените ядки ще бъдат чудесна съставна част за домакински пилинг. Трябва да смелите три супени лъжици от тях и по-късно да ги залеете с топла вода. Оставете за 10 минути и след набъбване прибавете мед. Сместа ще изглади и овлажни кожата, има противовъзпалителни свойства и забавя стареенето на кожата.
  • Ензимен пилинг с ананас – както загатнах по-рано, точно ензимите, получени от ананас, разрешават ексфолирането на мъртвата кожа. За да си приготвим подобен пилинг ни би трябвало една четвърт от този плод и две супени лъжици мед. Смесете всичко и по-късно го нанесете върху лицето си за към 15 минути. Отмийте с хладка вода.

Кога имаме изключително потребност от пилинг?

Пилингът постоянно би трябвало да бъде встъпление към други козметични процедури. Кога е изключително целесъобразно да се извършва?

  • Преди нанасяне на маска за лице, пилингът идеално приготвя кожата за други процедури, защото усилва усвояването на питателните субстанции. Маската ще се всмуква по-добре и съставките й ще имат по-силен резултат върху кожата ни.

Кога би трябвало да избягвате пилинг за лице?

Въпреки че би трябвало да вършим пилинг на лицето постоянно, в някои случаи това лекуване би трябвало да се отсрочи.

Когато става дума за пилинг в козметични салони, си коства да попитате експерт дали проблемите ни с кожата не ни дисквалифицират от това лекуване.

Добре е да се въздържаме от домакински пилинг, когато имаме инфектиране или засегнат епидермис.

Пилингът на лицето също не е целесъобразен, в случай че планираме натоварен загар.

Какво съставлява пилингът на устните?

Устните ни също се нуждаят от пилинг – доста постоянно те са склонни да се напукват, изключително при неподходящи климатични условия. По тях се появяват сухи корички и вършат устните ни непривлекателни. Никакъв грим няма да стои добре на напуканите устни. Поради тази причина си коства постоянно да ексфолирате устните си – 1-2 пъти седмично.

Благодарение на пилинга устните ви ще бъдат меки, гладки, добре поддържани и с хубав цвят. Няма да има сухи, грозно изглеждащи кожички.

Какво е пилинг – Обобщение

Пилингът е процедура, която ще ви помогне да поддържате кожата в положително положение и ще ви отърве от несъвършенствата.

Не забравяйте, че това не би трябвало да е просто скучна работа, само че с помощта на съставките с красиви аромати, може да бъде отлично релаксиращо лекуване.

Не забравяйте за това и лицето и тялото ви ще ви се отблагодарят с добре поддържан външен тип. Кожата ще бъде здрава и блестяща.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР