В Още от деня омбудсманът проф. Диана Ковачева призова за

...
В Още от деня омбудсманът проф. Диана Ковачева призова за
Коментари Харесай

Омбудсманът призова за незабавно връщане на безплатните ковид тестове и бонусите за работа на първа линия

В " Още от деня " омбудсманът проф. Диана Ковачева прикани за връщане на безплатните проби за COVID-19 и бонусите за медиците на първа линия. Тя добави, че към този момент е изпратила рекомендация по този въпрос към министъра на опазването на здравето.

„ В тази обстановка на финансово усложнение за доста хора е мъчно да си купуват проби, с които да ревизират дали са инфектирани от COVID-19 или не. Ако антигенните проби са безвъзмездни, както беше до неотдавна, хората ще бъдат подтиквани да се тестват и това ще реши въпроса със скритата заболеваемост, при която жителите вървят на работа и нямат съображение да си вземат болничен.В условия, в които множеството болнични заведения декларират, че не могат да усилят заплатите на лекарите и медицинския личен състав, е редно да бъдат върнати тези 1000 лева, които са за медиците на първа линия, тъй че лекарите да са подтикнати да работят по-добре “, съобщи Ковачева.

Омбудсманът означи, че има добра връзка с институциите. Тя уточни няколко случая, в които те са се вслушали в нейни рекомендации.

„ Днес получих публично писмо от АПИ за това, че водачите, които са карали без винетки на 31 юли 2022, няма да бъдат глобявани, защото в този ден имаше срив в системата и хората не можеха да си закупуват винетки. Друг образец, който мога да дам, е по отношение на възбраната за разпространяване на божествен газ. В последните работни дни на Народното събрание изпратих рекомендация да бъде лимитирана продажбата на
божествен газ на децата ни и народните представители поддържаха тази концепция “, уточни тя.
Вижте целия диалог във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР