В опитите си да свали някой и друг килограм от

...
В опитите си да свали някой и друг килограм от
Коментари Харесай

Двете растителни масла, които категорично пречат на диетата ни

В опитите си да смъкна някой и различен кг от тежестта си, човек прави редица промени в метода си на хранене. Например изключва прекомерно модифицирани храни за сметка на повече плодове и зеленчуци.
 Кето диета, сърдечно-съдови болести и по какъв начин нисковъглехидратната диета може да бъде рискова
Колко рискова може да бъде кето диетата

Според ново изследване

Има обаче един значим аспект от диетата, който постоянно не се взима под внимание. А точно, маслата, с които готвим. Оказва се, че даже най-полезните храни могат да се трансфорат в нездравословни, когато се готвят в несъответствуващи типове масла. Освен вреди на здравето, те могат да допринесат и за увеличение на така наречен висцерални мазнини - тези, които се натрупват към вътрешните органи в региона на корема.

И с цел да намерят отговор на въпроса кои са тези масла, от  се допитват до експерта по хранене Дейвид Саутър. И той без съмнение показва два типа.

Соево масло

Освен че се употребява в кухнята за печене и пържене, соевото масло, което се извлича от соеви зърна, се среща постоянно и в пакетирани печива, закуски и подправки. Според Саутър то може да окаже съществено въздействие върху здравето и даже да докара до нарастване на висцералните мазнини с течение на времето - заради личното си високо наличие на мазнини.
 Снимка 619252

" Обикновено намиращо се в модифицирани храни и постоянно отчасти хидрогенирано, соевото масло е с високо наличие на омега-6 мастни киселини, които могат да доведат до разнообразни възпаления, когато се употребява в несъразмерни количества ", предизвестява диетологът. Възпаленията пък забавят метаболизма, което е спънка за събаряне на непотребни килограми.

Затова вместо със соево масло Саутър предлага масла с по-добро съответствие на омега-3 към омега-6 като лененото или рибеното.

Царевично масло

Винаги би трябвало да сме деликатни с използването му, защото постоянно е основен провинен за наддаване на тегло.
 Снимка 619253

" Подобно на соевото, и царевичното масло е с високо наличие на омега-6 мастни киселини и може да докара до дисбалансирано съответствие с омега-3 киселините ", повтаря Саутер.

Като сурогат той предлага да изберем масла, богати на мононенаситени мазнини, като студено пресован маслиновото. Използването му освен понижава риска от струпване на висцерална лой, само че също по този начин предлага редица изгоди за здравето.
 Авокадото, маслото от авокадо, по какъв начин да го използваме и какви са изгодите от него
Маслото от авокадо и огромните изгоди от него

И за здравето, и в кухнята, и в козметиката

И в случай че желаеме да поддържаме здравословно телесно тегло или да свалим няколко кг, значимо е както да внимаваме с какво се храним, по този начин и да спортуваме постоянно. Но и, става известно, да премахнем нездравословни храни като някои растителни масла. Хубавото е, че постоянно има по-здравословни други възможности каквито са маслиновото масло или маслото от авокадо, посредством които да поддържаме цялостното здраве.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР